Byznys s nevěrou: hodinové hotely lákají na vířivku i pouta

www.bigstockphoto.com
|
27. 12. 2019
|
Jsou vybavené vířivkou i obří kovou postelí s předpřipravenými pouty. Některé lákají na umělecká díla vážených malířů, jiné nabízí cenově dostupné soukromí s rozvrzanou postelí a konvicí na čaj. Řeč je o hodinových hotelech.

Navštěvují je lidé, jako jsem já nebo ty

Spoustu lidí pojí s mileneckými azyly nespočet předsudků. Jedni tvrdí, že sem chodí jen chroničtí lháři a nevěrníci, jiní pak, že jde o obdobu klasických nevěstinců, s tím, že tady neplatíte za partnerku, ale místo a strávený čas. Ve skutečnosti hodinové hotely navštěvují úplně normální lidé (až na pár výjimek, samozřejmě). Jde o unuděné táty od rodin i vysoce postavené manažery, kteří nemají na běžné vztahy čas ani náladu.

Hotely jsou plné především po práci

Největší obsazenost je u hodinových hotelů klasicky po práci. Kolem páté hodiny večerní se tady scházejí ti, kteří si jednoduše potřebují „odfrknout“ před tím, než zamíří do svých domovů. Velké oblibě se milenecké azyly těší také v noci z pátku na sobotu. Někteří klienti jsou posilnění alkoholem, pokud by ale byli ve stavu, kdy by mohli ohrozit sebe, ostatní nebo zdemolovat nábytek, mají smůlu. Recepční je vykáže.

Na nic se neptat

A když už jsme zmínili osobu recepční, ve správném hodinovém hotelu by mělo jít o loajálního pracovníka, který se zbytečně nevyptává. Dokážeš si představit to faux pas ve chvíli, kdy by paní ve středních letech za naleštěným pultíkem prohodila směrem k zákazníkovi něco ve smyslu: „Budete chtít ten samý pokoj jako minule?“ Pracovními hodinových hotelů se nepozastavují ani nad případnými přezdívkami, pod kterými se řada návštěvníků v hotelech registruje. A že jde vcelku o běžnou praxi.

bigstock-selective-focus-of-cheerful-ma-310627615.jpg

V hodinovém hotelu můžeš klidně i přespat.
Bigstockphoto
Co se v hodinovém hotelu stane, to v něm taky zůstane.

Čtyři kategorie návštěvníků

Je třeba zmínit, že ne každý návštěvník míří do hodinového hotelu za zálety. Ve skutečnosti narazíme na celkem čtyři rozdílné kategorie. První jsou pochopitelně lidé na záletech, další hledají změnu oproti okoukané domácí ložnici a experimentují tu se svým partnerem.

Předposlední kategorií jsou pak lidé, kteří hodinové hotely využívají jako hotely klasické a zůstávají tady přes noc. Speciální kategorií jsou pak ti, kteří si chtějí v hodinových hotelech odpočinout třeba mezi náročnými lety. Platit „ubytko“ na několik hodin je totiž mnohdy levnější, než se ubytovat v „běžném“ hotelu na celou noc.

Je libo vířivku nebo přikovat?

A jak vlastně takový pokoj mileneckého azylu vypadá? Narazit můžeš na skromně zařízený prostor, který si v ničem nezadá se studentským pokojem. Nechybí tady samozřejmě sprcha a postel. Za takový pokoj zaplatíš okolo pár stovek.

Pro náročné jsou ale připraveny pokoje s vířivou vanou, uměleckými díly vyhlášených malířů, vlastním kávovarem a další elektronikou. Speciální kategorií tvoří pokoje tematické, které mohou být vybaveny doplňky pro nejrůznější choutky. Někde nechybí velké kříže, jinde třeba bytelná kovová postel s pouty.

Navštívila jsi někdy hodinový hotel? Co si o tomhle byznysu vlastně myslíš? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.

Související články