Nejdivnější svatební zvyky ve světě: Tohle na své svatbě fakt nechceš

Bigstockphoto
|
20. 03. 2022
|
Svatební zvyky některých zemí jsou dost za hranou. Věř, nebo ne, slušný bizár najdeš dokonce i v Evropě. Přinášíme hitparádu toho nejšílenějšího, co na svatbách v zahraničí najdeš.

Jižní Korea

V přehlídce kuriózních svatebních zvyků vede jednoznačně Korea. Po obřadu je ženich mrskán po nohách několik desítek minut shnilými rybami. Potom ovšem nezamíří do sprchy, ale rovnou na svatební lože. To nechceš.

Keňa

Svatby kmene Masajů oplývají různými zvláštnostmi. Nejpodivnější je asi ta, že při svatební noci asistuje páru matka nevěsty (nebo jiná starší žena kmene), která nevěstě radí, jak postupovat, a názorně jí to ukazuje. A aby toho nebylo málo, před svatebním obřadem plivne nevěstě její otec na hlavu a na prsa. Prý to přináší štěstí.

bigstock-tanzania-africa-february-63379573.jpg

Tak tohle bychom vážně nechtěly...
Bigstockphoto
Být o svatební noci v posteli s tchyní je noční můrou asi každého muže.

Čína

Nad některými čínskými tradicemi zůstává rozum stát. Například o svatebním dni je zvykem, že muž vystřeluje na nevěstu z luku dřevěnými šípy, samozřejmě bez hrotů. Když se trefí, novomanželé společně šíp rozlomí jako symbol spolupráce v manželství.

Dále by podle tradice měly čínské nevěsty měsíc před svatbou každý den aspoň hodinu brečet a celá rodina s nimi. Prý se tak připravují na těžký manželský život. Kdyby na nás ženich na vlastní svatbě střílel z luku, asi bychom taky brečely.

Skotsko

Pokud plánuješ svatbu ve Skotsku, místo luxusních šatů si vezmi radši potápěčské brýle. V některých částech Skotska je totiž zvykem přivazovat nevěstu (a někdy i ženicha) ke stromu a následně jim na hlavu vylít kyblík se směsí co nejodpornějších tekutin, jako je zkyslé mléko, zkažená vejce a kdo ví, co ještě. Prý je tohle ponížení nejlíp připraví na manželský život.

Bali

Naopak příjemné tradice dodržují v Indonésii. Svatební hostinu musí připravit jen muži, kteří pak místo hodování odpočívají. Svatební party je tak velkou dámskou jízdou.

bigstock-bride-and-groom-8573917.jpg

Svatební zvyky? Občas je to skutečný bizár.
Bigstockphoto
Na svatebním obřadu na Bali muži nechybí, ale hodování je jen na ženách.

Mauretánie

Zatímco u nás si nevěsty lámou hlavu nad tím, aby do šatů nepřibraly ani deko, v západní Africe je tomu přesně naopak. Baculaté ženy jsou tam symbolem krásy. Proto je jejich nastávající posílají do speciálních tukových farem, aby nabraly na objemu a naučily se přejídat.

Francie

Za bizárem nemusíme chodit daleko. Trudnou svatební noc mají romantičtí Francouzi. Když se novomanželé odeberou na lože, začnou jim svatebčané dělat pod okny šílený randál. Křičí, pískají, bouchají nádobím… A to tak dlouho, dokud je novomanželé nepozvou dál a nepokračuje se v oslavách.

Která z uvedených svatebních tradic ti přijde nejbizarnější?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6, zdroj 7

Související články