4 věci, které rozhodně nedávej těhotné kámošce

Bigstock.com
|
18. 02. 2017
|
Kámoška do toho práskla? Je na čase potěšit ji nějakým prima dárkem. Ale hlavně se prosím tě vyvaruj jedné z těchhle čtyř trapných záležitostí. Určitě vymyslíš něco originálního!

1. Kýčovité ponožtičky a botičky

Chtěla bys ty sama, aby ti někdo dal takové růžové dětské balerínky s mašličkou a kraječkou? Připadala by sis asi takhle: to, že jsem těhotná, ještě neznamená, že jsem úplně blbá a ztratila jsem nadobro vkus!

2. Čokoládu

To už jí radši kup čaj pro těhotné. No vážně. Těhotné mají i bez tvého dárku pocit, že se nějak divně nafoukly. Odpusť si cokoli, co se jakkoli otírá o váhu nastávající maminky - ve vlastním zájmu.

via GIPHY

3. Plenky

Pokud tě nenapadne nic lepšího, než dát jí balení plenek, tak raději nedávej nic. Dobře, možná v tom byl dobrý úmysl – vždyť za pár měsíců to „vypukne“ a potom…každá plenka dobrá. Jenže takhle to není. Tenhle dárek jí víc než cokolik jiného říká, že teď začne ta pořádná šichta.

Možná se bude hodit: Jak mluvit s maminkami: Co dělat, když miminko není hezké

4. Kniha průvodce těhotenstvím

Ale no tak! Dopřej kámošce těhotenství, které si užije. Nenech ji studovat miliony vědeckých doporučení a všechny možné hrozby, které by se mimču mohly nedej bože přihodit. Pokud jí chceš vyděsit, tak jí tu knihu rozhodně kup.

via GIPHY

Do čeho raději investovat?

Pošli těhotnou kamarádku na prenatální masáž, která jí pomůže s uvolněním namáhaného svalstva a páteře. Domluv jí vkusné focení - a tím nemyslíme na kožešince a do půl těla nahá s perlami kolem krku. Pořiď jí větší tašku, protože do toho jejího psaníčka se nevejdou ani dva vlhčené ubrousky. Kup jí sadu na odlévání otisků malých ťapiček. Zaplať jí na první týdny úklid bytu - bude se hodit! A nebo jí prostě věnuj něco, co s těhotenstvím vůbec nesouvisí. Hodně budoucích a čerstvých maminek má totiž pocit, že se s příchodem miminka ztrácí jejich vlastní potřeby, tak na to nezapomínej!

Napadá tě ještě něco, co se stoprocentně nehodí pro těhotnou kamarádku? Napiš nám na Facebook a Instagram.

Související články