Moderní čištění pleti: jak funguje ultrazvuková špachtle?

Bigstockphoto
|
30. 08. 2023
|
Je fajn občas si dát na obličej pleťovou masku, pravidelně pleť čistit a pečovat o ni vybranými krémy. Čas od času neuškodí, ba dokonce prospěje hloubkové čištění pleti. Jednoduše a bez bolesti to jde s ultrazvukovou špachtlí.

Jestli ti máma vyprávěla o svém příšerném „poprvé“ u kosmetičky před 30 lety, přičemž nevynechala jediný detail o tom, jak odcházela „roznípaná“, rudá a bolavá, můžeme tě ubezpečit, že moderní prostředky už pracují naprosto citlivě. Ultrazvukovou špachtli dneska používají kosmetičky v salónech, ale můžeš si ji pořídit i domů. Vynaložené finance se ti jistojistě vrátí.

Kdy a jak ultrazvuková špachtle pomáhá

Tenhle nástroj musel vymyslet génius. Génius, kterého trápila mastící se pleť, občas nějaký ten pupínek a neustále ucpané póry. Přesně s těmihle neduhy totiž špachtle zatočí a klid můžeš mít i měsíc – právě 4 týdny jsou ideální interval mezi jedním a dalším čištěním.

Ultrazvuková špachtle využívá jemných vibrací, které ovšem takřka necítíš, takže se nekoná žádná bolest ani nepříjemné pocity. Na samotné špachtli pak ulpívá maz, nečistoty a pokožka, která už na tvém obličeji nemá co dělat. „Seškrábne“ všechno, co přebývá, a tvoji pleť zanechá naprosto hladkou a božsky čistou.

bigstock-close-up-ultrasound-face-peel-365651155.jpg

Ultrazvuková špachtle odstraní odumřelé buňky, nečistoty a maz.
Bigstockphoto
Hloubkové čištění je nejlepší provádět jednou za měsíc.

Perfektní řešení je vyzkoušet proceduru nejdřív u kosmetičky, která ti ji nabídne, a pak se rozhodnout, jestli si špachtli opravdu pořídíš, nebo ne. A nemusíš se bát, že bys manipulaci s ní nezvládla – je to jednoduché a se špachtlí se pracuje snadno, je totiž bezdrátová a stačí ji dát vždycky dobít.

Jak si vyčistit pleť s ultrazvukovou špachtlí?

Je to úplně jednoduché. Nejlepší je pustit se do čištění v den, kdy se neplánuješ malovat, protože make-up by ti otevřené póry mohl zase pěkně rychle a nepříjemně zacpat. Pleť si můžeš nejdřív napařit, aby se póry rozevřely, ale nutné to není.

Aby špachtle po pleti hladce klouzala a nebylo ti čištění ani trochu nepříjemné, nanes na obličej tenkou vrstvu čisticího gelu a pak už stačí jen seškrabávat a ani kousek nevynechat. Po vyčištění můžeš aplikovat pleťovou masku, aby se póry pěkně zatáhly, a pak krém, který běžně používáš. Pokud máš krém, který dokáže póry uzamknout, můžeš masku vynechat.

Investice, která se ti vrátí dřív, než řekneš „čistá pleť“

Spočítala sis někdy, kolik měsíčně utratíš za micelární vodu, čisticí pásky, ubrousky, gely a peelingy? A chodíš pravidelně ke kosmetičce? Ultrazvuková špachtle se dá pořídit už za částku kolem 1 500 Kč, takže jde opravdu o investici, které nebudeš litovat, pokud víš, jak přístroj funguje a co od něj máš čekat.

Zdroj

Související články