Oddej se! Tipy a triky pro první sex s novým partnerem

Bigstockphoto
|
17. 11. 2022
|
Sto lidí, sto chutí. Zatímco pro někoho je první společná noc přirozeně brnkačka, jiní nad ní přemýšlí s neklidem. Pokud patříš do druhé skupiny, prostuduj následují řádky!

Už máš v ložnici něco zažito, ale z intimity s novým partnerem jsi nervózní jako tenkrát poprvé. Možná jsi nejistá ze svého těla, byla jsi dlouho sama nebo máš strach, že to nebude podle tvého gusta. Jak na to, aby byl výsledek oboustranně kouzelný?

Kdo si počká, ten se dočká

Jestli bys neměla něco podceňovat, je to načasování. Pokud jsi spíš obezřetnější a chceš se nejdřív ujistit, že tě partner plánuje po první noci ještě vidět, dej tomu čas. Kolik, to už záleží na tobě. Řiď se jednoduchým pravidlem – pokud jsi na pochybách, ještě nenastal ten správný moment.

Mohou to být dny, týdny, ale i měsíce, než partnera poznáš tak, abys odhadla jeho úmysly. To ale neznamená úplně odstřihnout tělesný kontakt! Období vášnivých líbaček a rozechvělých doteků pod dekou je často víc vzrušující než samotný sex.

Červená vlajka prvního milování

Dopřáváš si svůj čas, čekáš na vhodný okamžik, ale tvůj partner začíná naléhat? Nevadí, slušně a ohleduplně ho odmítni a vysvětli, proč otálíš. Pokud bude i nadále vyvíjet nátlak, tak nejspíš nemá cenu s ním dál vztah udržovat.

Co když to drhne?

Ať už chceš, nebo ne, první sex s novým partnerem pravděpodobně nebude jako z filmu. Někomu se zasekne pásek, kalhoty nepůjdou přetáhnout přes kotníky, kondomy nebudou po ruce, vrchol přijde moc brzy a tak dále. Ničemu z toho nezabráníš, a tak jediný způsob, jak se trochu uklidnit, je připravit se na nejhorší.

Zkus si představit, co by se mohlo nepovést, a jak bys reagovala. Když budeš s nepříjemnými možnostmi počítat, v danou chvíli tě tolik nerozhodí a váš večer bude mít o něco hladší průběh.

bigstock-affectionate-young-woman-kissi-387222169.jpg

První sex s novým partnerem je vzrůšo samo o sobě. Netřeba zkoušet netradiční polohy.
Bigstockphoto
Nespěchej a nesnaž se experimentovat. Během první noci se to úplně nehodí.

Před experimenty brzdi

Jestli chceš už dlouho vyzkoušet něco z Kámasútry, první noc na to není nejvhodnější chvilkou. Zpravidla ještě nejsi s partnerem fyzicky sehraná, ani psychicky připravená na případný neúnosný trapas, kdyby se něco nepovedlo.

Neměj strach, že by byl klasický misionář nudný – případnou fádnost téhle základní polohy rozhodně vyváží adrenalin z toho, že jste spolu poprvé.

Upřímnost a ujištění

Může se stát, že večer neproběhne nejlíp. Pokud jde o problémy s erekcí, měj na paměti, že i ty jsi nervózní a u mužů se nervozita projevuje zrovna takhle. Pravděpodobně to příště bude lepší, a tak je vhodné partnera ujistit, že nejde o globální katastrofu.

Co když ale výkon nového partnera neodpovídá tvým standardům? Nabízí se ještě to párkrát zkusit – první sex není úplně směrodatný. Pokud se nic nezmění, buď k partnerovi upřímná a zkus ho taktně navést na tu správnou cestu.

Bez ochrany ani krok

Pro dospělou ženu možná zbytečná připomínka, ale nikdy nepodceňuj sílu prezervativů. I kdybyste s partnerem před první společnou nocí upřímně prodiskutovali svou sexuální minulost, tak pokud jste se ani jeden nedávno nenechali testovat na pohlavně přenosné nemoci, nemůžete si být ničím jistí.

Každá jsme před sexem někdy nervózní. Hlavní ale je, aby ses cítila psychicky dobře a vnitřně souhlasila s tím, co děláš. A zbytek? Ten už přijde sám!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Související články