Reportáž z nudapláže: Holku tu očumují míň než na koupališti

Bigstockphoto
|
18. 08. 2021
|
Taky máte nudapláže spojené s postaršími zvrhlíky, kteří se uslintaně dívají po zabloudivších mladých holkách? Tak to vás asi tato reportáž zklame, realitu by při troše dobré vůle snesl i puritán.

Když jsem dostala od šéfredaktorky bojový úkol napsat z mé krátké dovolené reportáž z blízké nudapláže, moc se mi do toho nechtělo. Představa nulových prémií však byla ještě děsivější, a tak krátce po poledni v začínajícím parném vedru roztahuji ručník stranou, shazuji plavky a po očku pozoruji ostatní. Nutno říct, že tyto kradmé pohledy, až na pár letmých výjimek, za celou dobu mého pobytu téměř nikdo neopětoval.

Bez oplzlých keců i pohledů

Skoro mě to až uráží. Zatímco na koupališti se mi jen málokdy poštěstí vyhnout lačným pohledům, případně rovnou komentářům postpubertálních nadrženců, na nudapláži jsem pro ostatní vosk. Lidé si tu mnohem víc hledí sami sebe, knížek, opalování se a svých přátel. Samozřejmě bez sexuálního podtextu či impulzu. Na ten jsem zde vlastně za celé ty čtyři hodiny nenarazila. Po čase se osměluji a vcházím mezi ostatními do vody. Nutno přiznat, že plavání bez plavek a následné slunění se je mnohem příjemnější než s nimi.

Osazenstvo travnaté pláže je docela různorodé. Převažují pohodoví starší lidé, kteří jsou zřejmě pamětníky hojně rozšířené éry československého nudismu z pravěku minulého století. Druhou poměrně četnou skupinu lidí jsem si soukromě nazvala „metrosexuálové v krizi středního věku“ a představují ji čtyřicátníci s vysportovanými postavami, jimž jde v prvé řadě o dokonalé opálení ve všech záhybech lidského těla. Pak jsou tu spíše jednotlivci či dvojice mladších lidí bez rozdílu pohlaví. Občas si jdou zaplavat, pijí pivko, čtou si, opalují se.

Pokrytectví dneška

Téměř zcela chybí generace mladší dvaceti let. Jako by to svým způsobem odráželo pokrytectví dnešní doby. Zatímco nejtvrdší porno se stalo běžnou součástí společnosti a oplzlé návrhy nejrůznějších nadrženců jsou v letních večerech na českých ulicích téměř každodenní realitou, intimní a přirozená nahota se stává tabu. Na rozdíl od vyumělkovaného pronoprůmyslu a laciného schowbyznysu si při ní člověk totiž na nic nehraje a jde se svou vlastní kůží na trh.

Už jsi byla na nuda pláži? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články