Super výmluvy, které zaberou, když chceš zůstat doma u filmu a pizzy

Bigstockphoto
|
09. 08. 2023
|
Společenský život může být někdy pěkně náročný. Občas chceme prostě místo koncertu, večera v hospůdce nebo vytahování si trika na vernisáži sedět doma, udělat si čas pro sebe a pak se dobře vyspat. Holt už nám není osmnáct. No a co! V redakci jsme si sestavili a osobně prověřili několik výmluv, které zabírají na nechápavé kamarády - i na náš pocit viny.

1. Šetřím!

Není to zrovna populární téma, peníze jsou ale důležité. Připrav se ale na dodatečné přesvědčování, které budeš muset odpálit. Jako třeba: „Založím tě.“ (Díky, ale půjčka není dobrá cesta, jak ušetřit.) „Udělej výjimku!“ (Pokaždé, když utrácím, dělám výjimku. To není řešení.) „Nebudem se rozhánět.“ (Ale pořád budeme utrácet.)

2. Čekám důležitý hovor

Vymluvit se na nepříjemného šéfa je evergreen. Zkus neprozrazovat podrobnosti. Řekni jenom, že je to opravdu důležité a že tenhle hovor bude dlouhý a nemůžeš ho prošvihnout. Není to přece žádná lež. Slyšíš, jak tě volá gauč a pizza…?

bigstock-beautiful-mixed-race-woman-wea-312120454.jpg

Výmluvy, které zaberou? Tady jsou!
Bigstockphoto
Místo pizzy si klidně můžeš dát popcorn...

3. Musím dohnat práci

Každý máme pod pojmem práce schované jiné téma. Co je pro někoho dřina za pásem, je pro jiného nekonečné odpovídání mailů. Pro tebe to teď může usilovný výběr ve filmové nabídce. Tolik kliknutí na jeden večer…

4. Čekám balíček

Je to hrozné, ale tahle dodávka nejde vyřídit jindy, takže mi zkříží plány. Ale zase je pěkně křupavá a voní po oreganu, takže se vlastně ani nezlobím. Přijde už za dvacet minut a dvě stě padesát stupňů.

5. Už mám jiné plány

Nedá se nic dělat. Kdo dřív přijde, ten se dřív baví. Pizza má prapůvod už ve starém Egyptě a s tím se dotaz na dnešní plány vyslaný minulý čtvrtek prostě nemůže měřit. Tak snad příště!

A když vůbec nic nezabere, můžeš prostě zkusit tu otřepanou věc jménem pravda.

Bonusová: Prostě se mi nechce

Těžko bojovat s tímhle argumentem, i když se možná někdo pokusí. Každý máme nárok na trochu klidu a tlachání u lahve rulandského počká. Teď máme na práci důležitější věci: sami sebe.

Autorský článek

Související články