Jak funguje lipozomální kolagen?

Komerční článek
|
20. 08. 2021
|
Kolagen je jednou z nejdůležitějších složek, které naše tělo potřebuje pro své fungování a zdravý rozvoj.

Právě kolagen tvoří velkou část bílkovin přítomných v našem těle a podílí se na správné funkčnosti vazů, šlach a kloubů. V neposlední řadě potom dodává pružnost naší pokožce. Zhruba kolem třicátého roku věku ale začíná v těle ubývat a v důsledku toho se objevuj vrásky a pokožka ztrácí svoji pružnost. Kolagen je možné přijímat v potravě i v podobě potravinových doplňků. Proč je v takovém případě nejvhodnější lipozomální kolagen?

Kde najdeme kolagen?

Kolagen je přítomný v hovězím i vepřovém mase či rybách a je vždy živočišného původu. Jeho tvorbu je potom možné podporovat dostatečným příjmem ovoce a zeleniny. Ve skutečnosti existují tři typy kolagenu, z nichž je pro zdraví pokožky nejvýznamnější tzv. typ I. Pro komplexní pozitivní působení na klouby, kosti, svaly, šlachy, vazy atd. Je ale třeba užívat kolagen všech tří typů.

Užívání kolagenu

Při užívání vhodného kolagenového doplňku je třeba dbát na několik věcí. Předně je to jeho forma. Mnohem lepší využitelnost má pro organismus tzv. hydrolyzovaný kolagen. Stejně tak je důležitá i vstřebatelnost. Tu zajišťuje kolagen v lipozomálním obalu, který jej chrání před působením trávících šťáv a dalšího agresivního prostředí v lidském těle a také jej potom tělo dokáže dobře zpracovat.

Nejlepší kolagen na pleť i pro ostatní části těla je tak lipozomální kolagen. Jeho konzumace je ideální pro zachování zdravé a pružné pokožky, v boji proti vráskám, za zdravé klouby, svaly, vazy a šlachy.

Právě takový kolagen nabízí firma Pure rituals. Tato značka se soustředí na výrobu přírodních a šetrných doplňků stravy s důrazem na jejich maximální efektivitu a účinnost, stejně jako na minimální stopě na životním prostředí. Proto je značka Pure rituals tím nejlepším řešením pro doplnění kolagenu.

Související články