Tipy na vánoční dárky pro zdraví, sport a aktivní životní styl

gymbeam.cz
Komerční článek
|
18. 11. 2022
|
Vánoce jsou za dveřmi, a tak je nejvyšší čas začít se poohlížet po dárcích. Buďte v klidu a představy přeplněných obchodů hoďte za hlavu. Vše totiž můžete během chvíle vyřešit online z pohodlí domova.

Máte ve svém okolí někoho, kdo miluje sport, vaří zdravé dobroty a celkově se snaží být v kondici? Pak se můžete inspirovat našimi tipy na vánoční dárky, se kterými je určitě potěšíte.

A víte, co je nejlepší? Díky Black Friday, největšímu výprodeji v roce, můžete na Gymbeam.cz nakoupit dárky až s 80% slevami. Za stejné peníze tak nakoupíte daleko víc věcí a možná zbyde prostor na to potěšit i sebe. Na dárcích výrazně ušetříte a radost tak můžete mít dvojnásobnou.

1. Zdravé jídlo, snacky a ingredience na vaření

Základem zdravého životního stylu je pestrá a vyvážená strava, která tělu dodá všechny potřebné živiny a samozřejmě také energii. Pro její přípravu je ale potřeba pořádně vybavit spíž. Každého kuchaře či kuchařku tak potěší zásoba zdravých potravin, ze kterých vytvoří lahodné jídlo, fit dezerty a další dobroty. Aby si je měli v čem nosit do práce nebo školy, můžete je vybavit také krabičkami či taškou na jídlo. Mlsouni, kterým se vařit nechce, si mohou pochutnat zase na lahodných oříškových máslech, proteinových krémech či čokoládách s nižším obsahem cukru. Během hektických dnů zase ocení rychlé snacky, které zdravě zaženou hlad, chutě a dodají potřebné živiny.

2. Sportovní a volnočasové oblečení

Ať už člověk sportuje, vyrazí na procházku, nebo se jen povaluje doma u televize, vždy je důležité, aby se cítil pohodlně. A právě v tom může pomoci kvalitní oblečení z příjemných materiálů, které zajistí maximální komfort při všech aktivitách. Při tréninku se pak zejména funkční oblečení postará také o spolehlivý odvod potu.

Vašim blízkým tak můžete udělat radost třeba nadčasovým funkčním tričkem, perfektně padnoucími legínami nebo nepromokavou bundou, která zachrání během každého deštivého výletu.

3. Pomůcky na trénink doma i ve fitku

Pohyb k našemu životu neodmyslitelně patří a správně zvolené cvičební pomůcky mohou člověka k tréninku o to více motivovat. Fitnessákům, kteří by v posilovně nejraději trávili celé dny, určitě uděláte radost jednoručkami, kettlebellem nebo závěsným posilovacím systémem. Zejména dívky si pak oblíbí posilovací gumy a expandery, se kterými mohou i v pohodlí domova procvičit celé tělo. Stejně tak jim jistě přijde vhod i cvičební podložka na jógu nebo protahování.

Po kvalitním tréninku je potřeba myslet i na regeneraci. S tou pomůže například masážní pistole s vyměnitelnými nástavci, která může regeneraci urychlit, a navíc i snížit ztuhlost svalů a svalové napětí.

christmas_gifts_2.jpg


gymbeam.cz

4. Výživa pro sportovce, vitamíny, minerální látky a další funkční doplňky

Ať už mají vaši blízcí jakýkoliv cíl, můžete jim v jeho dosažení pomoci. A výživové doplňky jsou k tomu jako stvořené. Sportovce potěší kvalitní protein, který doplní potřebné bílkoviny. Ty jsou důležité nejen pro optimální regeneraci, ale i svalový růst. Pokud k tomu přidáte i shaker nebo praktickou lahev, uděláte jim dvojitou radost. Při výběru doplňků ovšem prakticky nikdy nešlápnete vedle, když vašim blízkým vyberete komplex vitamínů či minerálních látek nebo jiné doplňky pro podporu imunity. Sportovcům a také prarodičům by neměla chybět kvalitní kloubní výživa, která podpoří funkci celého pohybového aparátu a maximální péči o něj.

christmas_gifts_3.jpg


gymbeam.cz

5. Další praktické vychytávky

Do poslední kategorie našich tipů spadají veškeré praktické vychytávky, které dokážou zpříjemnit nebo zjednodušit dosahování nejen sportovních cílů. Trefou do černého jsou proto i chytré hodinky nebo náramky, sluchátka, kuchařky nebo diář, do kterého si mohou zaznamenávat plány, myšlenky nebo tréninky.

A pokud opravdu nevíte, co by rodině, kamarádům nebo partnerovi udělalo největší radost, překvapte je dárkovým poukazem. Tak budete mít jistotu, že si pořídí to, co opravdu potřebují, a budou mít upřímnou radost. Myslete ale na to, že Vánoce nejsou jen o dárcích. Nejvíc své blízké potěšíte, když s nimi o svátcích strávíte kvalitní čas.

Související články