Pracujete z domu? S těmihle tipy zařídíte homeoffice snů!

Shutterstock
Komerční článek
|
22. 11. 2021
|
Jste dítětem štěstěny a máte možnost pracovat z pohodlí vašeho domova? V tom případě je na místě vám srdečně gratulovat, protože tuhle šanci nedostane každý.

A věřte, že by se na vaše místo chtěla dostat kterákoli jiná žena, která na rozdíl od vás musí každé ráno vstávat a docházet někam do fabriky nebo do kanceláře. Vy máte to štěstí, že můžete popracovat místa, kde se cítíte nejpříjemněji – přímo z vašeho domova. Proto vám poradíme, jak si zařídit homeoffice, v které vám práce půjde od ruky!

Pracovat z domu je super, má to ale svá úskalí

Když se řekne práce z domu, většina lidí si jen nešťastně povzdychne, že jich se něco takového netýká. Možnost pracovat z domova je totiž opravdu lákavou představou. Kdo ale z domu skutečně pracuje, ten by nám potvrdil, že ačkoli je ta představa opravdu lákavá, má homeoffice i svá úskalí. Je tady totiž mnohem větší šance, že budete prokrastinovat a místo práce se věnovat jiným činnostem, ke kterým to doma jednoduše láká. Tomu se dá ale šikovně zabránit tím, že si pro sebe vyhradíte místo, ve kterém si zřídíte domácí pracovnu a z té se nehnete, dokud nebudete mít všechny úkoly hotové. Platí?

Co by nemělo chybět v domácí pracovně?

Bez ohledu na to, jakou práci z domu vykonáváte, potřebujete proto adekvátní prostor. Jedině tak se budete moci plnohodnotně soustředit na to, co je potřeba udělat a nebudete pokoušeny lákadly, které se doma běžně vyskytují.

Co by v takové domácí pracovně nemělo chybět? V první řadě je to bezesporu stůl a židle, bez kterých se neobejdete. Vyžaduje-li práce počítač nebo notebook, myslete na to při pořizování dostatečně prostorného pracovního stolu. Židle by měla být ergonomická, zvláště pokud při práci sedíte i několik hodin denně - přece nechcete riskovat bolesti zad. Akční Tesco leták mimo jiné často nabízí i vybavení domácnosti, zkuste si pohlídat aktuální akce, ať vám případná nabídka neunikne mezi prsty.

Ať to tam máte hezké

Ačkoli byste se při zařizování domácí kanceláře měly soustředit především na to, aby se vám tady dobře pracovalo, nezapomínejte i na estetickou stránku. Jinými slovy si to ve své domácí pracovně udělejte hezké. Obraz stromu pověšený na zdi, živá rostlina na psacím stole nebo třeba zajímavý stojan na tužky - na první pohled jsou to zdánlivé maličkosti, díky kterým se ale při práci budete rázem cítit o něco příjemněji.

V kanceláři musí panovat pořádek

I ve své domácí kanceláři byste měli dbát na to, aby tady panoval pořádek. Když se totiž na pracovišti usadí chaos, odrazí se to na vašem pracovním výkonu. Nedejte proto nepořádku a chaosu sebemenší šanci. Pokud vám to prostor dovolí, můžete si pořídit třeba menší skříň nebo knihovnu, do které uložíte potřebné dokumenty. Úložné boxy pro děti, které si s dovolením vypůjčíte v pokojíčku vašich ratolestí, hravě schovají drobné předměty a svým designem přispějí k útulnému designu vaší pracovny.

Související články