Nezapomenutelné Vánoce: spojte tradice a moderní styl

shutterstock.com
Komerční článek
|
17. 12. 2020
|
Venku se ochladilo. Mnozí z nás viděli první sněhové vločky. To může znamenat jen jedno. Přicházejí Vánoce. Celá rodina se setká za jedním stolem.

Tento rok bude mít vánoční setkání ještě větší kouzlo než jindy. Někteří neviděli svou rodinu celé měsíce a právě na svátky klidu se to možná změní. Ať už mají pro vás Vánoce křesťanský význam, nebo se jen těšíte na dárky a vánoční atmosféru, každý z nás má nějakou oblíbenou tradici. Ať jsou ty vaše tradice jakékoliv, vždy je tu prostor pro další.

Osvěžte zaběhnuté recepty

Tradiční kapr zdobí nejeden vánoční stůl během štědré večeře. Není však tajemstvím, že ho mnoho lidí nemá vůbec v lásce. Proč se tedy hnát za tradicí a jíst něco, z čeho člověk ani nemá požitek? Zkuste tyto Vánoce zvednout laťku. 

Místo kapra přestřitě na stůl tradiční bramborový salát a lososa. Je jemnější, chutnější a i děti si ho oblíbí. Navíc, je běžně dostupný bez kostí a tak sa nemusíte bát, že Štědrý večer skončíte s kostičkou v krku.

Tip od nás 

Pokud máte už dost běžných jídel, zkuste něco nového. S těmito recepty zabodujete.

Netradiční vánoční stromeček

Opět se neumíte rozhodnout, jaký vánoční stromeček si letos pořídíte? Zda to bude voňavý, živý nebo praktický, umělý stromeček? Co tak si vybrat třetího kandidáta. Víte, jak se říká: "Kde se dva perou, třetí vítězí.”

Vánoční stromeček je tradice již od nepaměti. Vneste do ní kousek moderního stylu. Váš vánoční stromeček může být dřevěný, kovový nebo netradiční - visící ze stropu. Ten oceníte zejména, když máte doma kočičího spolubydlícího.

vianoce_2.jpg


shutterstock.com

Něco nového, něco staré a něco tradiční

K vánočním svátkům neodmyslně patří i vánoční dekorace. Jste typ člověka, který sleduje aktuální trendy nebo ponecháva z roka na rok stejné dekorace? Ať patříte do kterékoliv skupiny, tyto Vánoce zkuste změnu. 

Nechejte si pár starých dekorací a doplňte je tím, co aktuálně fičí. Budete mít tak dobrý pocit z recyklace, ale nemusíte být smutní, že nemáte prostor na něco nového. Celkový vánoční look už jen zakončete tradičním adventním věncem a jste připravenií na letošní Vánoce.

vianoce_3.jpg


shutterstock.com

Zvyky moderním stylem

Znáte to. Novomanželé se těší na své první společné Vánoce. A najednou: "C to je za jídlo? U nás se nic takového nedělalo." Pokud větu následuje dovětek s negativním hodnocením chuti, hádka je na stole. Můžete tomu předejít.

Vánoce si pečlivě naplánujte. Předem se o nich povídejte. Nejen o jídle, ale také o zvycích během Štědrého dne a večera. Dohodněte se, které budete praktikovat, abyste byli oba spokojeni. Určitě je lepší mít dva druhy salátu, jako rozlobené pohledy u stolu.

Víte, že…

… jsou lidi, kteří přidávají do bramborového salátu nastrouhané jablko?

Jde o lahůdku. Ti, co ochutnali, pochopí. Jablko nemění chuť salátu, ale dodá mu svěžest. Vyzkoušejte.

Závěr

Tradice spájejí rodinu. Přidat něco nového do zaběhnutých kolejí může pomoci propojit generace napříč rodinou. Vaše děti si možná nebudou pamatovat, jaký dárek dostali v roce 2020 pod stromečkem. Budou si však pamatovat zvyky, tradice a atmosféru, kterou jste jim doma vytvořili. Udělejte vaše Vánoce magické i se špetkou moderního stylu napříč tradicemi.

 
Související články