Menstruace (už) není tabu. Znáte alternativní menstruační pomůcky?

dm.cz
Komerční článek
|
24. 03. 2021
|
Dnes se už nemusíte trápit s vložkami nebo tampony, které jsou nepohodlné, neekonomické a ty klasické také bohužel velmi nešetrné k životnímu prostředí.

Díkybohu na trh přicházejí stále nové a inovativní produkty pro pohodlnější a příjemnější ženské dny. Jaké jsou tedy alternativy ke klasickým pomůckám dámské hygieny, které aktuálně zažívají boom?

Ať už vám jde o životní prostředí, vaše zdraví nebo vám jen nesedí tampony a vložky kvůli způsobu používání, určitě doporučujeme vyzkoušet další dostupné menstruační produkty na trhu. Dnes už jsou běžně k dostání, a to nejen ve specializovaných eshopech, ale třeba také v oblíbené síti dm drogerie.

Tím nejdůležitějším zůstává dobrý pocit a pohodlí ženy. Každé vyhovuje něco jiného.

Menstruační kalíšek

V posledních letech jsou kalíšky hitem. A není divu. Hlavní výhoda menstruačního kalíšku spočívá v tom, že ho můžete používat opakovaně. Nezatěžujete životní prostředí a ještě ušetříte. Při menstruaci vám totiž stačí jeden kalíšek, který může být používá opakovaně několik let.

menstruacni_kalisek_v_dm_drogerii.png


dm.cz

Jak se používá menstruační kalíšek?

Vlastně jednoduše. Menstruační kalíšek zavedete do pochvy, kde se do něj sbírá krev (zavádění chce trochu cviku, ale zkusíte pár pokusů a máte to v ruce). Dokáže pojmout více tekutiny než tampon, takže nemusíte kalíšek „měnit“ tak často. Po 4 až 12 hodinách (záleží na intenzitě krvácení) kalíšek opatrně vyndáte, vylijete krev, opláchnete ho vodou a opět zavedete. Pro všechny případy (nutnost použití veřejných toalet apod.) doporučujeme nosit s sebou malou lahev s vodou a dezinfekční gel na ruce.

A co sportování s kalíškem?

Bez problémů! Kalíšek můžete využívat při sportování, plavání, cestování i během noci. Kalíšky se mimo jiné doporučují i ženám, které trpí na mykózy.

Zaujal vás menstruační kalíšek? Doporučujeme si prohlédnout více kalíšků z různých materiálů. Menstruační kalíšky několika značek pořídíte i v drogerii dm.

Menstruační kalhotky

Dalším novým oblíbeným produktem dámské hygieny se pomalu, ale jistě, stávají menstruační kalhotky. Už jste o nich slyšeli? Ne? Stručně řečeno se jedná o kalhotky s funkční absorpční vrstvou, které můžete nosit po celou dobu své menstruace, aniž byste použily vložku, tampon nebo kalíšek.

menstruacni_kalhotky_snuggs_v_dm_drogerii.png


dm.cz

Zajímá vás, jestli kalhotky protečou?

Samozřejmě záleží na síle menstruace, ale kalhotky by vám měly vydržet i 8 až 12 hodin. Pak je stačí opláchnout a hodit do pračky a vzít si kalhotky nové. Díky speciálním vrstvám a materiálům kalhotky zaručují pohodlné nošení bez stresu. A náklady na vaše dny se několikanásobně sníží. Je sice potřeba počítat se vstupní investicí (jedny kalhotky vyjdou na několik set Kč), ale vydrží vám pak velmi dlouho. Například značka Snuggs na svém webu uvádí, že jejich menstruační kalhotky při pravidelném používání vydrží až 2 roky.

Bojíte se nepříjemného zápachu?

Nemusíte. Kalhotky jsou navržené tak, že kromě tekutiny zachytí i případný zápach. Výrobci mysleli na to, aby se žena cítila pohodlně a sebevědomě. 

Je to hygienické?

Ano. U výroby kalhotek se dbá na vhodné antibakteriální materiály. Nemusíte se bát ani infekce, ani vzniku mykotického onemocnění.

Chcete si kalhotky vyzkoušet? Nemusíte hledat specializované obchody. Menstruační kalhotky od značky Snuggs a SelenaCare najdete v několika velikostech a variantách v drogeriích dm.

Tagy: 
Související články