Jarní vypadávání vlasů vám pomůže zvládnout kolagen

incacollagen.cz
Komerční článek
|
22. 02. 2022
|
Po dlouhé zimě většina z nás netrpělivě očekává příchod teplejšího počasí, kdy se vše v přírodě probouzí... bohužel, s výjimkou našich vlasů. Ty naopak začínají hromadně vypadávat a radost z hezčích dní je v tahu.

Vypadávání vlasů na jaře je ovšem normální, je to jeden z přirozených koloběhů odehrávajících se v našem těle. Dobrou zprávou je, že můžeme do velké míry ovlivnit intenzitu padání vlasů.

Vlasy se skládají převážně z keratinu a k jeho tvorbě tělo potřebuje množství živin, zejména aminokyselin a vitamínů. Kromě zinku, železa, biotinu (B7) a dalších důležitých vitamínů potřebují vlasy i kolagen. Tato komplexní bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny a vlasy si z něj vezmou živiny, které nutně potřebují.

Produkce vlastního kolagenu, ale klesá ročně až o 1,5%. „Objevují se první příznaky stárnutí organismu – první vrásky, pokožka ztrácí svoji elasticitu a pevnost, za které je zodpovědný zejména kolagen typu I, a mimo jiné se zhoršuje i kvalita nehtů a vlasů,“ píše v odborném materiálu v časopise Medicus Doc. RNDr. Ingrid Tumová, CSc. z katedry farmakologie a toxikologie Farmaceutické fakulty UK. A je ověřeno, že jedinou opravdu účinnou cestou, jak doplnit kolagen, je prostřednictvím kvalitních doplňků stravy.

U nás je jedničkou na trhu špičkový český produkt, Inca Collagen. Za šest let existence si tento prémiový třísložkový kolagen, který je stoprocentně čistý bez příchutí, aroma a konzervantů, získal kolem 200 tisíc nadšených zákazníků. Co dokáže s vlasy?

  • Kolagen dodává vlasům důležitou výživu a díky tomu jsou keratinové buňky silné a vlasy rostou silnější, krásnější a lesklejší,
  • Díky kolagenu vlasy rostou rychleji, méně se lámou a třepí,
  • V citlivém období jara a podzimu pomáhá kolagen podpořit tvorbu nových vlasů a harmonizovat vlasový cyklus,
  • Pečuje o poškozené vlasové kořínky a napomáhá jejich regeneraci.

V případě značky Inca Collagen máte garanci kvality a maximálních účinků. Je to neochucený rybí kolagen ve formě mikronizovaného prášku, který se nasype do sklenice a zalije vodou nebo džusem. Tak vznikne roztok, který po vypití lehce pronikne přes tenké střevo do krevního oběhu. Obsahuje až tři typy kolagenů – typ I., II. a III., které lidské tělo využívá nejvíce.

Jelikož se vyrábí metodou enzymatické hydrolýzy, tedy za studena, nedochází k denaturaci molekuly kolagenu. Naopak štěpení kolagenu je citlivé a šetrné, díky čemuž si získané kolagenové fragmenty zachovávají svou bioaktivitu. Inca Collagen tedy v lidském těle funguje přesně jako vlastní kolagen.

„Nejvíce mě potěšilo, že se odrazilo požívání kolagenu i na mých vlasech. Mám je sice husté, ale na jaře mi vždycky strašně padají. I letos mi začaly padat v chuchvalcích, ale po 2 týdnech pití kolagenu také přestaly,“ hodnotí zkušenosti s Inca Collagen blogerka Katka Balabánová.

inca_collagen_krabicka_1_-_kopia.png


incacollagen.cz

Jarní vypadávání vlasů lze s kolagenem zvládnout lépe. Přestože přirozená výměna vlasů se odehraje i tak, nové vlasy budou silnější, zlepší se jejich růst, budou pevnější, lesklejší a bohatší. Vyzkoušejte Inca Collagen během tříměsíční kúry a přidejte se k těm, kteří už sezónní změny na vlasech téměř vůbec nepociťují.

Související články