Chceš žít harmonicky? Zaměř se na zdravý životní styl a vyvážený jídelníček

Shutterstock
Komerční článek
|
03. 03. 2022
|
Chtěla bys ve svém životě udělat několik změn, které tvůj život udělají harmoničtější? Zaměř se na zdravý životní styl. Kromě dostatku pohybu je jeho nedílnou součástí také vyvážený jídelníček, ve kterém by nemělo chybět ovoce. Proč bys neměla pravidelný přísun ovoce podceňovat, jak jeho příjem zvýšit a k čemu je dobré?

Čerstvé nebo mrazem sušené?

Ovoce je plné antioxidantů a dalších pro tělo prospěšných látek. Proto se ho nevzdávej, a naopak se zaměř na jeho častou konzumaci. Pokud se ti nechce chodit každý den nakupovat čerstvé ovoce, udělej si zásobu lyofilizovaného ovoce. Tento způsob úpravy, česky nazývaný mrazem sušené ovoce, nepřipravuje ovoce o žádné z jeho důležitých a zdraví prospěšných látek. Dá se pohodlně skladovat a vždy ho můžeš mít po ruce.

Čerstvost a bonusové křupnutí

Pokud si ještě ovoce sušené mrazem neochutnala, rozhodně se tomu nebraň. Chutná totiž skoro stejně jako to čerstvé, ale navíc příjemně křupe. Chceš-li si křupnutí odpustit, přidej si hrstku ovoce sušeného mrazem do ranní misky s cereáliemi, kde změkne a bude chutnat jako ovoce čerstvé. Jaké další výhody lyofilizace nabízí?

Hlavní výhoda ovoce sušeného mrazem?

Kromě stejné chuti a křupnutí navíc, zachovává sušení mrazem také původní obsah vitamínů a minerálů v ovoci. Až si tedy budeš plánovat svou další svačinu, vezmi v potaz také ovoce, které je sušené mrazem a které ti dodá stejnou energii jako ovoce právě utržené. Věděla jsi, že některé druhy ovoce jsou dokonce vhodné i pro lepší pleť?

Abys žila ve větší harmonii, zaměř se na zdravý životní styl, jehož součástí je vyvážený jídelníček, pitný režim a dostatek pohybu. Čerstvé ovoce můžeš doplnit také ovocem, které je sušené mrazem a poskytne ti stejný zdroj vitamínů i minerálů jako ovoce čerstvé.

Související články