Nahradí dámské batohy kabelky? Trendy pro nadcházející prázdniny

eobuv.cz
Komerční článek
|
21. 04. 2021
|
Váháte, jestli si pořídit novou kabelku, nebo dámský batoh? Máme pro vás odpověď.

Blíží se konec kabelek tak, jak je známe, nebo přežijí éru batohů?

Blíží se letní sezóna a většina žen zvažuje, jak si na ní vybavit šatník. Možná je vaše stará kabelka už mimo módní trendy, nebo prostě jen toužíte po novém kusu, který by vám mohl dělat dlouhou dobu radost.

Nicméně přichází dilema. Sáhnout po klasické kabelce, nebo inovovat šatník a pořídit si spíš dámský batoh? Dnes už žena s batohem nepřipomíná turistu, chystajícího se na túru do lesů. Dámské batohy jsou trendy, šik a velmi módní. Jsou prostě doplňkem, nad kterým se vyplatí zapřemýšlet.

Batoh, či baťůžek, chcete – li, dělíme v první řadě na sportovní a městské. Zatímco u sportovních batohů sledujeme informace jako obsah, výztuha zad, nepromokavost, městské batohy mají naprosto jiný účel.

Jejich cílem je zajistit, aby byly trendy, designové a kvalitní. A aby své nositelce zajistily více komfortu než kabelka. A to minimálně v tom, že díky ramenním popruhům máte volné ruce. Vyměníte-li batoh za kabelku, máte prostě více svobody.

Jako designový doplněk nyní uznávají batohy i slavní návrháři, kteří se nebojí extravagantních barev a vzorů, neotřelých tvar a různých designů. Existuje také varianta, které se říká společenský batoh. Je povětšinou z kůže, s výraznou přezkou, a díky kvalitě provedení a stylu umožňuje jeho majitelce využít jej i na společenské akce, pracovní jednání nebo konference. Je prostě plnoprávnou náhradou kabelky.

damske-batohy.jpeg


eobuv.cz

Jaké jsou ale trendy pro nadcházející sezónu?

Nestárnoucí klasikou jsou rolovací batohy, které dokáží změnit svou velikost. Nahradí tak pohodlně i nákupní tašku. Jsou většinou textilní, v pastelových barvách. Tento doplněk si nehraje na kabelku. Je to batoh se vším všudy. Pokud tedy vyznáváte spíše aktivní životní styl a hledáte multifunkční batoh, který jak praktický, tak elegantní, s rolovacím batohem nešlápnete vedle.

Ani kožené malé batohy letos nevychází z módy. Jsou malé, designově vymazlené a obvykle doplněné řetízkem, nebo přezkou. Neposlouží vám jako nákupní taška, ale jsou reprezentativní, a jsou plnoprávnou náhradou klasické kabelky.

Letošní rok jsou také v módě lesklé a metalické barvy, které při spojení s klasickým outfitem působí velmi svěže a moderně. Ty jsou určeny spíše ženám, které se nebojí kombinovat barvy a styly, a rády zkusí i neobvyklé varianty batohů.

Pro dámy, které dávají přednost kabelkám, ale přesto chtějí více svobody, jsou tu batohy kombinované, které spojují to nejlepší z kabelek i batohů. Jsou univerzální a hodí se jak na pracovní jednání, tak i na výlet po městě.

Nezatracujme ale ani klasické kabelky. Přesto, že je boom batohů v rozličných tvarech, materiálech, velikostech, designech a stylech, ani kabelky ve svém vývoji nezůstávají pozadu. A pokud vás přece jen láká pořídit si letos kabelku, není nic jednoduššího, než si otevřít kabelky-eobuv.cz a začít pátrat po tom pravém kousku pro vás.

Související články