Nepodceňujte ani v zimním období péči o své vlasy

unsplash.com
Komerční článek
|
16. 11. 2020
|
Teplých podzimních dnů ubývá a ochlazuje se. Co nevidět dorazí zima a s ní i sníh a mráz. Právě mráz může působit negativně na vaši pleť, ale i vlasy. Pokožku ochráníte hydratačním krémem, víte ale jak se starat o vlasy?

Nošení čepic a kulichů naši hlavu sice v zimě pěkně zahřeje, vlasům ale zrovna neprospívá. Vlasy se pod čepicí potí, ztrácí na objemu, po sundání jsou zplihlé, a dokonce mohou i elektrizovat. To vše má za výsledek jediné ─ mastné a nepoddajné vlasy. Veškerá snaha vytvořit si ráno reprezentativní účes je rázem tatam.

Jak se zbavit nevzhledných vlasů?

Kombinací správných návyků a vhodné vlasové kosmetiky docílíte krásných a zdravých vlasů, a to nejen v zimním období. Možná se vám to ze začátku bude zdát jako zdlouhavý proces, věřte ale, že každá cesta má svůj cíl.

Krok č. 1 ─ očista vlasové pokožky

Prvním a velmi důležitým krokem je důkladná očista vlasové pokožky. Tu je potřeba zbavit od nánosu mazu, lupů, stylingových produktů a jiných nečistot. K tomu skvěle slouží produkty na regeneraci a ošetření, konkrétně vlasová detoxikační esence. Popřípadě tonikum nebo vlasový peeling. Ta dokáže vyčistit pokožku vlasů do hloubky, narozdíl od šamponu, který tohle bohužel nedokáže. Nanáší se ještě před samotným mytím do suché pokožky ke kořínkům vlasů.

2.png

Pořiď si pořádnou vlasovou kosmetiku.
beautyonline.cz

Krok č. 2 ─ šampon

Lámete si hlavu nad tím, jaký šampon používat v zimním období? Odpověď je snadná. Častý přechod z tepla do zimy dokáže s vaší kštici pořádně zamávat. Vlasy jsou vysušené, ztrácejí svou sílu a lesk, což vede k jejich lámání a třepení. Na tento problém pomůže jediné ─  regenerační šampon. Jemně jej vmasírujte do vlasů, nechte chvilku působit a poté opláchněte. Mezi nejkvalitnější regenerační šampony patří značka Framesi, konkrétně produkty řady Morphosis Repair a Morphosis Restructure. Silně regenerační šampony z řady Restructure, obsahují mořský kolagen, který vyplňuje ty nejpoškozenější části vlasů. Kolagen dokáže obnovit jejich sílu, měkkost a lesk.

Krok č. 3 ─ kondicionér

Vlasový rituál pokračuje nanesením kondicionéru. Před jeho nanesením vyždímejte z vlasů zbytky přebytečné vody, produkt by se jinak naředil a výsledek by nebyl efektivní. Nepsané pravidlo říká, že byste měli použít stejnou značku (řadu produktů) šamponů a kondicionérů. Většinou jsou totiž navrženy tak, aby spolu dokonale ladily. Kondicionér aplikujte do délek vlasů, nechte 3-5 minut působit a poté důkladně opláchněte.

Krok č. 4 - výživa

Na závěr celého procesu můžete použít:

  • bezoplachové sérum pro ochranný filtr, lesk a hydrataci,
  • ochranný sprej před foukáním, žehlením a kulmováním,
  • keratinové sérum na roztřepené konečky,
  • nebo posilující sprej pro objem v případě zplihlých vlasů.

Záleží čistě na tom, co konkrétně vaše vlasy trápí. Vyhněte se také přesušování vlasů fénem. Foukání horkého vzduchu do již suchých vlasů ničemu nepřispívá, výsledný účes už stejně nezměníte, a navíc vám budou vlasy nepříjemně elektrizovat.

Související články