Langoše jako ze stánku? Udělej si jich, co hrdlo ráčí

Langoš připomíná léto a bezstarostné dny.
|
13. 10. 2020
|
Miluješ langoše, protože ti připomínají bezstarostné dny u Mácháče, atmosféru vesnické zábavy nebo velkoměstské pouti? Připrav si je doma, je to jednoduché a fakt si pochutnáš. Tady je recept!

S česnekem, sýrem, kečupem, majonézou nebo třeba s marmeládou! Langoše snad nikdy neomrzí a není divu, že po nich čas od času možná zatoužíme i doma. Jak tedy na ně, aby neměly chybu?

Co potřebuješ: 500 g hladké mouky, 250-300 ml mléka, 30 g droždí, lžičku cukru, špetku soli, slunečnicový olej na smažení a ingredience na zdobení


bigstock-137627657.jpg

Recept na langoš je jednoduchý, zvládne to každý.
bigstockphoto.com
Asi nemusíme zdůrazňovat, že langoš není zdravý. Ale čas od času...

Jak na to?

  • Cukr, lžíci mouky, droždí a 100 ml mléka spoj a nech vzejít kvásek. Jakmile se začnou dělat větší bubliny, je „materiál“ připravený.
  • Ke kvásku přidej zbytek mouky a mléka, přidej ještě trošku soli a vypracuj hladké těsto.
  • Až se začnou tvořit bubliny, popraš těsto moukou a nech ho kynout. Trvá to zhruba 30 minut.
  • Když je těsto připravené, tvaruj z něj malé bochánky a ještě je nech odpočinout 15 minut na moukou posypaném vále.
  • Pak bochánky vytahuj, aby vznikly placky, a dávej je do rozpáleného oleje.
  • Langoše osmaž po obou stranách. Je hotovo! Stačí je dochutit tak, jak zrovna chceš.

Je libo jogurtové těsto?

Do těsta můžeš přidat taky trochu bílého jogurtu. Rozhodně se z langošů pak zázračně nestane fitness pokrm, ale o maličko zdravější přece jen budou – díky svému složení těsto nenasaje tolik oleje!

S čím máš langoše nejradši? A máš nějaké triky na jejich přípravu? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Tagy: 
Související články