S česnekem, sýrem, kečupem, majonézou nebo třeba s marmeládou! Langoše snad nikdy neomrzí a není divu, že po nich čas od času možná zatoužíme i doma. Jak tedy na ně, aby neměly chybu?
Co potřebuješ: 500 g hladké mouky, 250-300 ml mléka, 30 g droždí, lžičku cukru, špetku soli, slunečnicový olej na smažení a ingredience na zdobení
bigstock-137627657.jpg
Jak na to?
- Cukr, lžíci mouky, droždí a 100 ml mléka spoj a nech vzejít kvásek. Jakmile se začnou dělat větší bubliny, je „materiál“ připravený.
- Ke kvásku přidej zbytek mouky a mléka, přidej ještě trošku soli a vypracuj hladké těsto.
- Až se začnou tvořit bubliny, popraš těsto moukou a nech ho kynout. Trvá to zhruba 30 minut.
- Když je těsto připravené, tvaruj z něj malé bochánky a ještě je nech odpočinout 15 minut na moukou posypaném vále.
- Pak bochánky vytahuj, aby vznikly placky, a dávej je do rozpáleného oleje.
- Langoše osmaž po obou stranách. Je hotovo! Stačí je dochutit tak, jak zrovna chceš.
Je libo jogurtové těsto?
Do těsta můžeš přidat taky trochu bílého jogurtu. Rozhodně se z langošů pak zázračně nestane fitness pokrm, ale o maličko zdravější přece jen budou – díky svému složení těsto nenasaje tolik oleje!