Čtěte recenze hotelů. S výběrem zájezdu vám pomohou zkušenosti ostatních

redakce
Komerční článek
|
26. 02. 2018
|
Měsíce plánujete ideální dovolenou a ta skončí fiaskem. Polorozpadlý hotelový komplex, špinavý pokoj, nevyčištěný bazén, moře plné řas, pláže bez lehátek a slunečníků a špatná strava. Představa, kterou nikdo nechce zažít. Pokud se i vy už nemůžete dočkat letní dovolené u moře, ujistěte se ještě před koupí zájezdu, že jste si vybrali opravdu dobře.

Ne vždy je skutečnost taková, jaká nám je předkládána. Při výběru dovolené si tak často listujeme katalogem zájezdů, kde nás dokonalé fotografie a líbivý popis lákají k navštívení všech destinací i hotelů.

Jenže po příjezdu na dovolenou nemusí být moře tak křišťálově čisté, písečná pláž tak bělostná, bazén tak modrý a hotel tak luxusní jako na obrázku. Občas mohou fotografie mást. Což ale rozhodně není jen problém tištěných katalogů, stejně napálit se můžete i při online nákupu zájezdu.

Nespoléhejte na to, že letní dovolená nějak dopadne

Ano, cestovní kanceláře by rozhodně klamat své zákazníky neměly, přesto se někdy realita s očekáváním prostě neshodne. Nastane-li taková situace, máte právo na reklamaci. Reklamovat lze služby hotelu buď přímo na dovolené u delegáta či na recepci, nebo po příjezdu domů v cestovní kanceláři.

Reklamační řízení je ale zdlouhavé a je nutné k němu doložit důkazy. Ani po uplynutí třicetidenní lhůty vám nikdo nezaručí, že vaší reklamaci bude vyhověno a vy tak dostanete adekvátní kompenzaci. Proto nespoléhejte na to, že dovolená nějak dopadne, a vybírejte si ji pečlivě s pomocí uživatelských recenzí. Sami si tak přečtěte, jaké oblíbené hotely v Řecku, v Turecku, ve Španělsku a dalších dovolenkových zemí stojí za navštívení a jakým je lepší se raději vyhnout.

Vybírejte dovolenou podle zkušeností ostatních

Zklamání a nepříjemné reklamaci lze snadno předejít, stačí si přečíst recenze hotelů na internetu a ujistit se, že vámi vybrané ubytování splňuje veškeré vaše požadavky. Hotely jsou vždy hodnoceny těmi nejpovolanějšími, a to turisty, kteří je již navštívili.

V online uživatelských recenzí se kromě klasického celkového hodnocení pomocí hvězd a bodů, dozvíte i to, zda cena odpovídá kvalitě, jak ochotný je personál, jak vypadají prostory hotelu, na jak chutnou a pestrou stravu se můžete těšit nebo jak daleko od komplexu je situována pláž. Je jen na vás, zda zájezd budete vybírat podle bohaté plné penze, výhledu na moře nebo vybaveného fitness centra. Díky uživatelským recenzím můžete vyrazit na dovolenou snů.

 

Náš tip: Abyste se snadněji při výběru dovolené dostali k těm nejlepším hotelům, pak si můžete při prohlížení online katalogu vyfiltrovat jen oblíbené hotely v Egyptě, v Chorvatsku, ve Španělsku, v Bulharsku či v jiné preferované destinaci.

 

Související články