TOP 10: Koupání v Praze, které si doopravdy užiješ

pexels.com
|
10. 08. 2021
|
Že ti letos dovolená u moře nevyšla? Nesmutni! I v Česku máme koupaliště, lázně a wellness, díky kterým na moře snadno zapomeneš. Máme pro tebe tip na deset úžasných míst v našem hlavním městě, kde si koupání doopravdy užiješ!

Aquapalace Praha

Pražské Čestlice skrývají skvost, do jehož útrob míří nejen místní, ale i turisté a cestovatelé ze vzdálenějších koutů republiky. Jde totiž o největší aquapark ve Střední Evropě s úžasným vodním světem a desítkami atrakcí pro všechny věkové skupiny.

Aquapark je rozdělen na několik tematických oblastí. Nechybí tady třeba palác pokladů s úžasnou pohádkovou atmosférou, palác dobrodružství s divokými adrenalinovými zážitky nebo palác relaxu, který si užijí především rodiče. Z dalších zajímavostí musíme zmínit třeba virtuální tobogán nebo divokou řeku a Crazy Tube. Nezapomeň navštívit saunový svět Sahara s dvanácti druhy saun!

  • Úžasné vyžití pro všechny věkové skupiny
  • Atraktivní wellness prostory
  • www.aquapalace.cz

1_aquapalace.jpg


web/FB

Žluté lázně

Dalším pražským skvostem jsou legendární Žluté lázně. Multifunkční sportovně-relaxační centrum v Praze-Podolí určené všem věkovým kategoriím, v roce 2010 oslavilo už sté výročí. Areál nabízí zájemcům bohaté možnosti atraktivního pobytu i pohybových aktivit v jedné z nejkrásnějších přírodních lokalit na břehu Vltavy.

Na své si tady přijdou především milovníci sportovních aktivit, pro které jsou tady připravené beachvolejbalové kurty, stolní tenis, paddle boardy, šlapadla nebo motorové člunky. Nechybí ani půjčovna in-line bruslí, longboardů a koloběžek.

Děti a jejich rodiče jistě ocení dětský koutek s brouzdalištěm, bazénky s dětským divadélkem a mnoha dalšími atrakcemi na hraní a dovádění. Nechybí ani několik restaurací, v nichž si pochutnají i ti největší gurmeti.

  • V areálu jsou pořádány různé kulturní a společenské akce
  • Rozlehlé prostory s bohatými možnostmi volnočasového i sportovního vyžití
  • www.zlutelazne.cz

Zajdi si po koupačce na pořádný burger! Tady jsou ty nejlepší pražské podniky, kde ti ho naservírují.

2_zlute_lazne.jpg


web/FB

Pivní lázně Bernard

Patříš mezi milovníky zlatavého pivního moku nebo dáš raději přednost vínu? Pokud si ráda pochutnáváš na tekutém zlatě, pak tě následující tip určitě zaujme. Milovníky piva budou rozmazlovat v pivních lázních Bernard, které jsou rozesety na třech místech po Praze.

Relaxační procedury v pivních lázních Bernard jsou rozděleny do několika částí, z nichž první je koupel v pivní lázni v originální velké vaně určené pro 2 osoby, spojená s neomezenou konzumací nepasterizovaného piva Bernard® a druhá část je relaxační – odpočinková. Obě části trvají dohromady cca 1 hodinu. V případě zájmu si k nim můžeš dokoupit i nejrůznější druhy masáží.

  • Unikátní pivní lázně s neomezenou konzumací piva
  • Krásné prostory a maximální soukromí
  • www.pivnilaznebernard.cz

3_pivni_lazne_bernard.jpg


web/FB

Aquapark Aquadream Barrandov

Oproti aquaparku, který najdeš v pražských Čestlicích, je ten barrandovský přece jen o poznání menší. To mu ale neubírá nic z jeho atraktivity. Vyřádí se tady totiž jak malí, tak velcí. Komorní prostředí nabízí dětské brouzdaliště s mini skluzavkou a minichrliči a 115 metrů dlouhý tobogán.

Nechybí ani relaxační zóny, menší tobogán pro malé návštěvníky masážní rošt či lůžko s masážním vzduchem. Spoustu legrace si užiješ i na divoké řece s umělým protiproudem a plavci jistě ocení přítomnost 25 metrů dlouhého plaveckého bazénu.

  • Venkovní i vnitřní areál
  • Možnost využití akčního nebo rodinného vstupného
  • www.aquadream.cz

Když tě bude honit mlsná, dej si něco dobrého v některé z nejlepších pražských cukráren!

4_aquadream.jpg


web/FB

Římské lázně hotelu Carlo IV

Chceš si připadat opravdu výjimečně? Pak zamiř do hotelu Carlo IV v centru města. Okouzlující historické sklepení je přetvořeno na úžasný wellness areál s vyhřívaným dvacetimetrovým bazénem s whirlpool a masážními lůžky.

Nechybí tady ani relaxační parní lázeň, suchá sauna nebo moderní fitness zóna. Objednat si můžeš i nejrůznější masáže nebo spa rituály pro celé tělo. V rámci speciálních balíčků získáš výhodnější ceny pro sebe a kámošku nebo tvoji drahou polovičku.

5_carlos_iv.jpg


web/FB

Bazén Hloubětín

Chceš si připadat opravdu jako u moře? Navštiv bazén Hloubětín, který se může jako jediný v Praze pochlubit mořskou vodou, která zaručuje absolutně čisté vodní prostředí. O něj se stará australská technologie, která do vody přidává mořskou sůl (slanost je 0,5%).

K dispozici jsou tady dva kryté bazény - sportovní (25 x 15 metrů) a dětský (15 x 7,5 m) i parní komory pro uvolnění a maximální relaxaci. Nechybí tady ani sauna a tělocvična a v letních měsících můžeš vyrazit i do venkovního areálu s bazénem 12 x 8 metrů.

  • Jediný bazén se slanou vodou v Praze
  • Unikátní úprava vody pomocí australské technologie
  • www.bazenhloubetin.eu

6_hloubetin.jpg


web/FB

Aquacentrum Šutka

Aquacentrum Šutka je jedním z nejmodernějších plaveckých areálů v Praze i celé České republice. Navíc je zcela bezbariérové, takže ho mohou navštívit také vozíčkáři nebo hůře pohyblivé osoby.

Aquacentrum bylo otevřeno v roce 2012 a svým návštěvníkům může nabídnout padesátimetrový krytý bazén, vířivku, divokou řeku, 2 tobogány, vodopád, relaxační bazén, dětské brouzdaliště i vodní bar s občerstvením. Nechybí ani finské sauny s venkovními ochlazovacími bazénky a dvě parní lázně.

  • Víkendové tematické programy pro rodiny s dětmi
  • Saunovací odpoledne plné saunových ceremoniálů
  • www.sutka.eu

7_sutka.jpg


web/FB

SK Motorlet Praha

Chceš si po dovádění ve vodě protáhnout tělo? Pak zamiř do unikátního centra SK Motorlet Praha, kde najdeš 25 metrový bazén, posilovnu, sál na aerobic a cycling, velký aerobní sál, pilates studio, vacu studio, kryosaunu a nové solární studio.

Nechybí ani whirpool, venkovní bazén 13 x 7 m s chrličem a masážním roštem a velká letní zahrada, která má více než 4 000 metrů čtverečních. Výhodou tohoto centra je i to, že bazén je veřejnosti přístupný až do pozdních večerních hodin.

  • Unikátní spojení aquacentra a fitness
  • Bazén otevřený do pozdních večerních hodin
  • www.sk-motorlet.cz

8_sk_motorlet.jpg


web/FB

Aquacentrum Letňany Lagoon

Aquacentrum Letňany Lagoon patří k těm nejoblíbenějším v Praze. Vedle 25 metrů dlouhého bazénu tady najdeš celou řadu atrakcí v podobě 86 metrů dlouhého tobogánu, bazénku s masážními chrliči nebo „divoký kanál“ a bazének se vzduchovými i vodními masážemi.

Nechybí samozřejmě ani relaxační centrum se saunou, ochlazovacím bazénkem, párou, whirlpoolem a odpočinkovým koutem. V prvním patře se nachází fitness, sál pro aerobik a spinning. Pro nejmenší návštěvníky je připraveno brouzdaliště s malou skluzavkou. Zkusit si tady můžeš i oblíbený aquazorbing.

9_letnany_lagoon.jpg


web/FB

Jedenáctka VS

Tenhle areál je rozdělený na tři haly. V té první najdeš 25 metrů dlouhý bazén s pěti drahami, tobogán s převýšením 4,5 metru a brouzdaliště pro děti s dětskou skluzavkou. Součástí haly je i restaurace. V druhé části jsou bazény pro děti a pro kojence. Třetí hala pak slouží pro míčové sporty.

Zábavu i odpočinek nabízí také vířivka, 1,2 metru hluboký bazének s hydraulickým zvedákem pro handicapované, proudovým kanálem a dětským brouzdalištěm. Ve druhém nadzemním podlaží jsou další dvě restaurace. Nechybí ani wellness centrum s velkou odpočívárnou.

10_jedenactka.jpg


web/FB

Máš v Praze své oblíbené koupaliště nebo aquapark? Napiš nám o něm v diskuzi pod článkem!

Související články