Ruličky od toaletního papíru nevyhazuj, budou se hodit

Bigstockphoto
|
19. 10. 2020
|
Každý z nás během života spotřebuje papír ze stovky stromů. Většina z něj navíc končí v záchodě. Taky tě rozčilují všudypřítomné ruličky od toaleťáku? A co kdybychom ti řekli, že z nich můžeš vykouzlit krmítka, pořadače i patrony na podpal.

Aby kabely nedělaly paseku

Co nás v redakci dokáže zaručeně vytočit do nepříčetnosti, to jsou zamotané kabely a sluchátka. Naštěstí v nejrůznějších DIY skupinách existují způsoby, jak jim dát jednou provždy sbohem. Jednou z vychytávek je i uložení kabelů do prázdných ruliček od toaletního papíru. Aby nepůsobily fádním dojmem, můžeš do tvoření zapojit i děti a nechat je ruličky pomalovat nebo polepit.

Nádoby pro pěstování sazeniček

Prázdné ruličky od toaletního papíru se skvěle hodí k urychlení růstu mladých sazeniček. Jednoduše ruličky obal recyklovaným papírem tak, aby získaly dno, nasypej do nich zeminu, zasaď rostlinku a převaž provázkem. Dostatečně silné rostlinky pak můžeš do záhonu zasadit i s ruličkou, která se v zemi rozloží.

bigstock-134280905.jpg

Ruličky od toaletního papíru se dají využít všelijak.
bigstockphoto.com
Svěř ruličkám i důležitější úkoly než se povalovat na smetišti. Aspoň na chvíli.

Praktický stojánek na tužky a kancelářské potřeby

U téhle praktické vychytávky opět zapojíš malé školáky, kteří ti pomůžou s výzdobou ruliček i jejich malováním. Potřebovat budeš jenom nižší krabičku, kam různě seříznuté a ozdobené ruličky přilepíš. Během několika minut získáš praktický stojan na tužky, propisky i další kancelářské potřeby.

Aby ptáčci nehladověli

Uznáváme, že na výrobu krmítka je v průběhu léta celkem brzo. Nápad ti ale přijde vhod během podzimu nebo na jaře. Ruličky od toaleťáku jednoduše potři arašídovým máslem nebo lojem a obal ve směsi semínek. Hotové krmítko navleč na jakoukoliv větvičku nebo jím provleč šňůrku a pověs ho za ni na strom.

Organizér pro milovnice pořádku

Prázdné ruličky se skvěle hodí taky k organizování a uchovávání nejrůznějších drobností – od sponek, přes gumičky, šátky, náušnice, až třeba po punčochové ponožky nebo bižuterii. Vystačíš si s větší krabičkou (ideálně takovou s víčkem), do které prázdné a dle vlastního umu a vkusu ozdobené ruličky naskládáš. Do každé pak ulož drobnosti, které mají tendenci se tak rády ztrácet.

Patrony na podpal

Pokud máš doma sušičku, pravděpodobně z ní několikrát do měsíce vyndáváš pestrobarevné cucky a další nečistoty. Pokud chceš zabít „dvě mouchy jednou ranou,“ cucky nevyhazuj, ale ukládej je to prázdných ruliček, které pak použiješ jako praktickou patronu na podpal.

Home made dárková krabička

Potřebuješ rychle zabalit drobný dárek, ale do papírnictví to už nestihneš? Nezoufej! Praktickou krabičku si vyrobíš z ruličky od toaletního papíru. Jednoduše kraje promáčkni, čímž se rulička snadno zavře, přidej dárek, zabal do ozdobného papíru a převaž mašlí. Tradá! Dárková krabička je na světě.

bigstock-toilet-paper-roll-smart-phone-329597659.jpg

Tvorba z ruliček od toaleťáku je většinou nenáročná.
bigstockphoto.com
Z ruličky od toaletního papíru si můžeš vytvořit třeba jednoduchý stojánek na telefon.

Stojan na mobil

Do prázdné ruličky vyřízni díru odpovídající velikosti tvého chytrého telefonu a do spodní části napíchej špendlíky, které budou sloužit jako nožičky. Home made stojánek můžeš samozřejmě dle preferencí a nálady ozdobit malůvkami nebo barevnými aplikacemi.

Znáš nějaké další vychytávky, jak upotřebit prázdné ruličky od toaletního papíru? Dej nám vědět do diskuze pod článkem!

Související články