Dodavatel energií, díky kterému si můžete žít na vysoké noze

Shutterstock
Komerční článek
|
31. 05. 2021
|
A vysokou nohou nemyslíme jedenácticentimetrové jehly od Manola Blahnika, ačkoliv proč ne. Není nic lepšího než investovat peníze ušetřené odebíráním energie od Gazely do věcí, které vám dělají největší radost. Zjistěte, co jste možná ani nevěděli, že od vztahu s dodavatelem energie chcete.

Teplý podvečer na Manhattanu, slabý vítr profukuje pootevřeným oknem. Carrie sedí u psacího stolu. Po její levé ruce stojí velký kelímek s kávou, po pravé svítí lampička a teple jí ozařuje zamyšlenou tvář. „We are attracted to what we already know, but as I went through my energy bills, thinking of all the money saved (and later spent on Manolo Blahniks), I couldn’t help but wonder,“ píše akorát do laptopu. „Is Gazela the best fella?

Je snadné si tu scénu představit. Třebaže se tomu tvůrci seriálu nikdy příliš nevěnovali, divákům po celém světě bylo jasné, že jejich oblíbená postava musí někde ušetřit, aby se jinde mohla rozmazlit.

Gazela by vlastně nakrásně mohla být takovým panem Božským. Už jste o ní slyšeli? Patří k nejlevnějším dodavatelům elektřiny a plynu u nás, to loni potvrdil i nezávislý časopis pro spotřebitele dTest. Víme, co vás právě napadá – nízká cena budí skepsi, zpravidla s sebou nese nějaký háček, vždyť i boty značky Manolo Blahnik mají dobrý důvod k tomu, že stojí, co stojí. Žádný háček ale neexistuje. Gazela zkrátka ví, kde ušetřit, aby mohla držet ceny dlouhodobě nízko, a my jsme díky tomu mohli občas létat s hlavou v oblacích.

Jedním z takových míst úspory jsou všechny její pobočky. Převážně proto, že žádné nemá. Ani neplatí provize prodejcům, jak bývá zvykem. Gazela funguje jednoduše zcela on-line, dokonce i smlouvu můžete podepsat z pohodlí domova přes počítač nebo aplikaci v telefonu. Ta je vůbec příjemným společníkem, protože vás neustále udržuje v obraze. Ať už máte jedno odběrové místo, nebo pod váš účet spadá třeba také kancelář či další domácnosti, vždy přesně víte, kolik vás kde energie stojí.

Quo vadis?

Ruku na srdce: Kdo by nechtěl vědět, kam v životě směřuje? Stejně jako partner, ani dodavatel energie vám pochopitelně nedá smysl života, a jestliže se jím stane, něco je pravděpodobně špatně. Pokud se tak pro Gazelu rozhodnete, nedozvíte se sice, kam jdete, ale rozhodně budete vědět, do čeho jdete. Než totiž smlouvu podepíšete, můžete si nechat zaslat srovnání cen a vyčíslení roční úspory oproti svému stávajícímu dodavateli. Porovnat si, co právě teď máte, s tím, co všechno byste klidně mít mohli, je málokdy tak snadné, nemyslíte?

Nehledě na to je Gazela spravedlivá. Nezáleží jí na tom, jestli jste s ní ve vztahu dlouho, nebo nově, ani si nehraje na denní a noční tarify. (Proč by vám měla říkat, jak máte žít?) Ceny jsou stejné pro všechny – pro všechny dlouhodobě nízké.

Je to jeden z těch vztahů, ve kterých konečně nemusíte zbytečně přemýšlet nad tím, co by kdyby, a trápit se hypotetickými otázkami. Jeden z těch, které si můžete naplno užívat.

A kdyby vám přesto nevyhovoval? Během pouhého měsíce lze smlouvu bez udání důvodu a bez sankcí vypovědět. Ne že by to tedy hrozilo, ale je fajn vědět, že když dojde na nejhorší, čeká vás pravděpodobně ten nejhladší rozchod vašeho života. No hard feelings, just good energy.

Více o životě na vysoké noze se dozvíte na Gazelaenergy.cz.

Související články