Tradice velí: Požádej ho o ruku na přestupný rok!

bigstockphoto.com
|
07. 02. 2020
|
Přestupný rok nás čeká jednou za čtyři léta. Je to rok, kdy má únor výjimečně 29 dní (jedinci narození 29. února jistě neskrývají radost) a „slavíme“ ho právě letos. Všechny vdavekchtivé kočky na tenhle rok netrpělivě čekají. Proč?

Prstýnek pro kocourka

Podle tradic (pocházejících z Anglie) totiž mají jedinečnou příležitost požádat svého partnera o ruku. Pokud tvůj kocour se svatbou neustále otálí, převezmi iniciativu a překvap ho netradičním dotazem. Ačkoli je žádost o ruku většinou v režii muže, tradice umožňují jednou za čtyři roky výjimku. Využiješ ji a navlékneš svému kocourovi prstýnek? Nebo ho překvapíš jiným drobným dárečkem, který má navždy spojit vaše životy?

Žádost o ruku i pořádná „šupačka“

Kromě žádosti o ruku, které se letos může plně zhostit zralá žena nebo mladá dívka se ale k přestupnému roku vážou taky další tradice. Jedna z nich říká, že během Velikonoc, které připadnou na přestupný rok, mohou pro změnu dívky „vyšupat“ chlapce. A ty, které Velikonočnímu veselí příliš neholdují, se naopak můžou z koledy vyplatit.

Když má rok 366 dní

Přemýšlela jsi někdy o tom, jak přišel únor ke svému 29. dni? Za všechno může pohyb naší matičky Země kolem své osy. Země se vrátí na stejné místo na obloze za 365 dní, 5 hodin, 48 minut a 45 sekund. Oficiálně se téhle situaci říká „tropický rok,“ který ale tak úplně nesedí s naším kalendářním rokem, který trvá 365 dní. Tento rozdíl se tak musí nějakým způsobem vyrovnat, a to právě přidáním tzv. přestupného dne k únorovým osmadvaceti dnům.

bigstock-ring-is-perfect-tuxedo-man-an-324814735.jpg

Kdy ženy můžou muže požádat o ruku? Třeba právě letos!
bigstockphoto.com
Když je přestupný rok, nemusíš se vůbec rozpakovat! Prostě ho požádej o ruku!

Jaký bude rok 2020 podle hvězd?

Rok 2020 je podle numerologie „čtyřkový“ a věnován by měl být především partnerským a mezilidským vztahům. Rok 2020 bude poznamenán i zdravím a léčením. Z pohledu numerologie nám čtyřkový rok nabízí v datu hned dvě dvacítky, které jsou symbolem karmy a probuzení. Měli bychom se zaměřit na sbírání zkušeností a jejich předávání dalším generacím. Jde o rok, který nikomu nic neodpustí a to, co jsme si v letech minulých nadrobili, si taky pěkně sníme.

Jaký je tvůj názor na žádost o ruku ze strany ženy? Dej nám vědět do diskuze pod článkem!

Související články