TOP 5 letních akcí: Na těchhle místech nemůžeš chybět

Bigstockphoto
|
05. 06. 2022
|
Léto bez fesťáků, bez dobrého jídla nebo bez výstavy pod širým nebem? Tak to ani omylem. Máme pro tebe super tipy, kde si letních radovánek užiješ dosyta.

To, co běžně neděláme přes rok, si můžeme plnými doušky užít právě v létě. Jasně že na koncert oblíbených rockerů si můžeš zaskočit i v obyčejně upršené zimní středě, ale léto je prostě léto. Letní akcičky vždycky mají něco navíc. Jsou podbarvené rozjívenou atmosférou a volnem. Když máš kliku, tak i úžasně bronzovým opálením a bezstarostnost se zkrátka zrcadlí i v té nejmenší bublince pěny fesťákového piva.

Léto je holt léto a možnost vyžití je takřka neomezená. A protože už cvrkot letních chvil klepe na dveře, našly jsme pro každého něco. Všechny krevní skupiny si s našimi tipy určitě přijdou na své a tobě nezbývá než si vybrat právě ten svůj šálek letního ledového kafe.

Krkonošské pivní slavnosti 2022 ve Vrchlabí

Člověk vůbec nemusí být pivař, aby si tuhle letní akci maximálně užil. Na pivečko, víno, míchačky a jiné si zaskoč do Vrchlabí. Konkrétně 13. 8. 2022.

Tyhle Krkonošské pivní slavnosti jedou už v pořádně dlouhé tradici. Letos tak můžeš být součástí úctyhodného 24. ročníku. Pokud nejsi zapřisáhlý abstinent nebo přísný dietář neoblomné vůle, už si tyhle pivní slavnosti piš do diáře. Dospělým svátky dobrého piva a jídla zpříjemní parádní hudba a děti jistojistě potěší třeba skákací hrad.

bigstock-people-leisure-and-drinks-con-143105015.jpg

Jestli miluješ pivo, pak bys neměla chybět v Podkrkonoší.
Bigstockphoto
Když na pivo, tak do Vrchlabí!

Kravařský odpust-pouť 2022

Kravařský odpust je známý pojem, který fixují i dalece přespolní jedinci. A ti, co zatím nevědí, můžou tuhle velkolepou pouť v Kravařích navštívit od 19. do 22. 8. 2022.

Jak to tak u správných poutí bývá, odehrávají se ve dvou úrovních. První z nich je samozřejmě duchovní. Kostel sv. Bartoloměje přivítá významného církevního hosta a průvod kněžích je taky pěkná podívaná. O nic ale nepřijdou ani milovníci hlučných poutí. Kapely, obrovské množství kolotočů a stánků je samozřejmostí.

Budišovské letnice 2022

Tenhle Open Air festival je už 41. v pořadí a v Budišovských Letnicích to bude různorodý hukot, jako vždy. Neváhej, sbal rodinu a od 17. do 18. 6. 2022 si piš do diáře „Budišov“.

Bez kulinářských specialit nebo dětských atrakcí se tenhle festival neobejde ani omylem. I přehlídka motocyklových veteránů je velkým lákadlem. Stejně tak kapely jako MIG 21, Sendwitch, Gentleman´s Club nebo Stromboli s Bárou Basikovou a Maraton. Postrádat nebudeš ani ukázky řemesel, exhibici motokár nebo přehlídku historických skútrů ČZ.

Výstava lilií v Rajhradu

Milovníci krásných lilií mají plán na 2. 7. 2022 úplně jasný. Pojedou obdivovat půvab květin do Benediktinského opatství v Rajhradu.

Nejlepší šlechtitelé lilií si svoje skvosty nenechají pro sebe a široká veřejnost je tak může okukovat od 2. do 10. 7. 2022. Čekají vás okouzlující prostory opatství, omamné vůně, harmonie barev, nové i starší odrůdy lilií, různá aranžmá a všeobjímající klid. Kdo tak zatouží po ryzím estetickém zážitku a inspiraci, ví, kam se v červenci vydat.

Grill fest

Ty nejlahodnější grilované lahůdky se po Smíchovské náplavce rozvoní 13. 8. 2022. Zbožňovači grilování a barbecue budou v tomhle srpnovém dni blahem bez sebe.

Syčící gril vždycky znamená jediné. Totální rauš pro chuťové buňky. A přesně ten zažiješ na Grill festu. Je libo grilované selátko, burgery, žebra, steaky, špízy nebo klobásky? Všechno bude. A smutnit nemusí ani vegetariáni. Takový dobře ugrilovaný sýr nebo vegetariánský burger jim určitě bodne.

Autorka článku: Bára Klímová

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

Související články