TOP 15: Nejlepší sushi restaurace v Česku, které musíš navštívit

Shutterstock
|
26. 01. 2024
|
Víš, co si řekne ryba, když ji přivezou do sushi restaurace? „A je to v rejži!“ Pokud si na sushi ráda pochutnáváš, máme pro tebe tipy, kam na něj vyrazit.

Yami Sushi House

Pražský sushi house ocení nejen milovníci tradičního sushi, ale taky dalších japonských pokrmů. Pokud chceš vidět sushi mistry přímo při práci, zarezervuj si místo na sushi baru a klidně jim koukej pod ruce. V Yami Sushi House nechybí letní teráska a příjemná atmosféra, díky které si vychutnáš ty nejlepší japonské speciality z těch nejčerstvějších a autentických surovin.

  • ochutnáš sushi i tradiční japonské pokrmy
  • v létě je k dispozici venkovní terasa
  • http://www.yami.cz/

Hanabi Sushi House

Další sushi house najdeš přímo v centru Prahy na adrese Petrská 11. Tradiční japonské speciality tady připravují už od roku 2011, takže nejde o žádné začínající nováčky. Restaurace je zařízená do tradičního japonského stylu, ze kterého na tebe dýchne jedinečná atmosféra, která celý tenhle gastro zážitek ještě více umocní. Ochutnat můžeš řadu sushi setů nebo vybírat japonské speciality z menu à la carte. Samozřejmostí je i nabídka saké a japonského piva.

THE SUSHI BAR

Tenhle pražský sushi bar je unikátní zejména v tom, že sushi pro své zákazníky připravuje už 18 let, a to z těch nejčerstvějších surovin, které si sem nechávají dovážet z celého světa rovnou 2× týdně! Kuchaři, kteří ti tady japonské speciality připraví, prošli učením japonských sushi mistrů, takže máš jistotu, že pokrm bude nejen autenticky vypadat, ale taky chutnat. Kromě sushi si tady můžeš pochutnat na ústřicích, grilovaných rybách nebo mořských plodech.

  • sushi bar s osmnáctiletou historií
  • vedle sushi baru najdeš obchod zaměřený na prodej mořských plodů a kvalitních vín přímo z Francie
  • http://sushi.cz/

Tsurī sushi & fusion

Tenhle ostravský klenot najdeš v městském obvodu Poruba na ulici U Soudu. Hned v úvodu tě upoutá zkušený sushi mistr, který jednotlivé dobroty připravuje přímo před zraky návštěvníků, milá obsluha a útulný interiér. Kromě stálé nabídky sushi setů a dalších japonských pokrmů ochutnej rovněž polévky a hlavní jídla týdne, jež vystřelí tvoje chuťové pohárky do nebes.

Gokana Sushi Bar

Další ostravský skvost najdeš na ulici Zámecká 1666, přímo v centru Ostravy. Oblíbená japonská restaurace si zakládá na těch nejčerstvějších pokrmech a autentických chutích připravovaných jídel. Samozřejmostí jsou nejrůznější sushi sety, stejně jako řada dalších japonských specialit. Příjemné prostředí, které zaujme kámoše i obchodní partnery, je místem, kde zapomeneš na strasti a starosti všedních dnů.

  • stylový interiér restaurace
  • sushi sety a řada tradičních japonských pokrmů
  • http://gokana.cz

Mori Restaurant & Lounge

Tuhle sushi restauraci najdeš v Brně a ochutnat tady můžeš nejen poctivé sushi a japonské dobroty, ale taky vyhlášenou korejskou kuchyni, na kterou se tady specializují. Jednotlivé pokrmy tě dostanou nejen svou chutí, ale zejména nápaditým stylem servírování. Jedinečný gurmánský zážitek umocní interiér restaurace, který navrhovalo zkušené designérské studio Identity Design.

Yami Sushi Bistro

Tohle pražské bistro je mezi ostatními sushi restauracemi výjimečné rovnou v několika ohledech. Přímo na místě si totiž můžeš vytvořit sushi rolku na míru, nebo dokonce sestavit celé menu z oblíbených ingrediencí. Pokud se ti nechce vymýšlet nic nového, ochutnej stálou nabídku nebo specialitu v podobě tradičního korejského pokrmu Bibimbap, servírovaného v horké kamenné nádobě. Kromě netradiční nabídky tě překvapí i jednoduchý, moderní a stylový design interiéru, který je ideální k rychlému obědu i posezení s přáteli či obchodními partnery.

  • sestavit si můžeš vlastní sushi rolku nebo celé menu
  • korejská specialita Bibimbap, servírovaná v horké kamenné nádobě
  • http://www.yamibistro.cz/

Yamato Restaurant

Kořeny téhle japonské restaurace v Praze 2 položil na podzim 2013 šéfkuchař, zakladatel a spolumajitel Marek Hora. To za značného přispění známého kuchaře Zdeňka Pohlreicha, díky němuž se dle slov Marka podařilo nastavit správný kurz a dodat příznivý vítr do plachet téhle jedinečné restaurace, kde můžeš ochutnat nejrůznější druhy sushi, ale i tradiční japonská jídla a několik druhů pravého japonského saké. Největším lákadlem je nejen stylové prostředí, ale zejména autentická chuť jednotlivých specialit.

SUSHI BAR Yanagi

Jestli chceš zažít lásku na první pohled, vsaď na podnik na okraji Olomouce. SUSHI BAR Yanagi tě dostane do kolen nepřeberným množstvím čerstvě připravených sushi rolek, jež si bezprostředně omotají tvou pozornost svou vizuální přitažlivostí. Čeká tě vyvážená chuť plná surovin nejvyšší kvality. Je vidět, že kuchaři zde vaří srdcem. Když budeš chtít, můžeš si jakékoliv sushi odnést s sebou.

  • velký výběr sushi všech různých druhů
  • možnost objednání narozeninového sushi dortu
  • https://www.yanagi.cz

Umi sushi & Asian kitchen

Kde opravdu umí sushi? Přece v Umi sushi! Podnik najdeš na známé párty ulici Stodolní v Ostravě. Vstřícná a usměvavá obsluha ti rychle přinese na stůl jedno z nejlepších sushi široko daleko. V nabídce samozřejmě najdeš i jiné pokrmy asijské kuchyně. Vše v prvotřídní kvalitě a co určitě oceníš, tak je přijatelná cena. A když budeš mít chuť na sladkou tečku, neuděláš chybu ani některým z nabízených dezertů.

2Kyo Asian Restaurant

Další skvělou asijskou restauraci najdeš v Jihočeském kraji, konkrétně v centru historického města Tábor. Vynikající sushi, příjemná atmosféra s krásným interiérem a milá obsluha. Co víc si přát? Pestré portfolio jídel zahrnuje rovněž knedlíčky gyoza, taštičky dimsum, letní závitky či různé saláty. Není divu, že zde mívají často plno, takže si pro jistotu stůl zarezervuj dopředu.

  • velice příjemné a útulné prostředí
  • dokonale vypadající sushi skvělé chuti
  • https://2kyo.cz

Hana Sushi House

Přijměte pozvání do pražské restaurace Hana Sushi House na Jagellonské ulici, kde si přijdou na své všichni milovníci ryb. Útulný malý podnik s milou obsluhou je jako stvořený pro ochutnávku nových delikates. Vyzkoušej prvotřídní sushi, ale i další kvalitní jídla nejen ze země vycházejícího slunce, ale také z Jižní Koreje. Menu disponuje kromě sushi rolek také předkrmy, polévkami a speciálními sety. Ceny tě určitě mile potěší.

MF Sushi

Další originální sushi podnik, který rozhodně stojí za návštěvu, leží na severovýchodě Čech ve městě Semily. Sice má otevřeno jen dva dny v týdnu (ve čtvrtek a pátek od 17 do 22 hodin), nicméně maximální péče personálu a kuchaře tě přesvědčí o dokonalém gastronomickém zážitku, na který jen tak nezapomeneš. V každém soustu tě čeká neskutečná exploze fantastických chutí.

TOM Restaurant

Ani Zlínský kraj, konkrétně Uherské Hradiště, nezaostává v nabídce světoznámých jídel japonské kuchyně. V moderním interiéru s domácí atmosférou si můžeš snadno poškádlit své chuťové pohárky bohatou nabídkou sushi a dalšími specialitami plnými podmanivých chutí a barev. Radost pohledět. A když budeš chtít změnu, můžeš si vybrat rovněž z několika druhů poké bowl. K jídlu ti ochotná obsluha ráda připraví i nějaký míchaný drink.

SOHO restaurace

Na závěr jsme si nechali opravdovou lahůdku, kterou je pražská SOHO restaurace. Tu najdeš na Podolském nábřeží. V téhle fine dining restauraci ochutnáš euro-asijskou fusion kuchyni a populární japonské sushi pokrmy připravené zkušenými šéfkuchaři z těch nejčerstvějších surovin. Autentická chuť jednotlivých pokrmů a stylový interiér tě doslova vystřelí do oblak!

  • klasické i degustační menu
  • rodinné brunche a společenské eventy
  • https://soho.cz/
Související články