Osamělé Vánoce milenek: Jak je přežít a nezbláznit se?

pixabay.com
|
20. 12. 2017
|
Nevděčná role milenky, k níž nespokojený manžel utíká od rodiny, věčně unavené a protivné manželky, povinností i dětí. Možná ses téhle role zhostila dobrovolně a vzala na svá bedra všechna rizika, která obnáší být „až ta druhá“.

Nebo ses taky bláznivě zamilovala a ten syčák ti jednoduše zatajil, že má manželku, nebo dokonce dítě. Opustit ho ale už nedokážeš, a tak svůj úděl snášíš s pokorou a grácií.

Tak jako tak tě čeká to nejnáročnější období z celého roku – Vánoce. Pro mnohé jsou to svátky klidu, míru a vzájemného sdílení. Pro jiné je to období smutku a sebelítosti.

Co si budeme nalhávat – milenky bývají na Vánoce samy. Jejich „Pan Dokonalý“ si totiž hraje na spořádaného manžílka a zodpovědného tátu od rodiny. Není těžké uhodnout, že si na štědrovečerní večeři pochutnává doma.

Máme pro tebe několik otevřených zpovědí milenek, které se nám svěřily s tím, jaké to je být na Vánoce sama…

people-2587353_1280.jpg

O Vánocích se nás zmocňuje smutek a melancholie.
pixabay.com
Tvůj drahoušek si právě doma hraje na spokojenou rodinu? Možná by ti spíš mělo být líto jeho manželky, která si snad myslí, že je všechno v pořádku.

Už od rána vařím svařák

Na tom by asi nebylo nic divného, kdybych obvykle okolo oběda neupadla do hlubokého spánku a neprobudila se až po skončení tradičního vánočního veselí. Od té doby, co se stýkám s Davidem, Vánoce nesnáším. Je sice hezké, že spolu jedeme před Vánoci na wellness víkend, kde mě hýčká a rozmazluje, vůbec si ale nedokáže představit, že na Vánoce trpím jako zvíře. Alkohol je jedinou berličkou, o kterou se v tenhle den můžu opřít. Vím, že to není správné, nic jiného mi ale nezbývá,“ svěřuje se čtenářka Katarína.

Vánoce trávím u moře

Brečet doma do polštáře a čekat, že mi přijde alespoň zpráva s vánočním přáním? To není nic pro mě. Sebelítost neuznávám. Byla jsem to totiž já, která přistoupila na roli milenky, proto se z ní snažím vytřískat pokud možno co nejvíce. Můj milenec, který si jednou v roce hraje na milujícího manžela a otce, mi většinou na Mikuláše nadělí obálku nebo dárkový poukaz a já si na Vánoce odletím pěkně do tepla. Ať se doma třeba udusí salátem,“ píše čtyřiadvacetiletá Martina.

Svátky u rodičů

Několik let jsem bývala na Vánoce doma. Koukání na pohádky a pojídání vánočního cukroví ve společnosti kocoura se mi ale během let natolik zprotivilo, že jsem se rozhodla letošní Vánoce strávit u rodičů. Doufám, že přijdu na jiné myšlenky a po letech konečně ochutnám tu výbornou rybí polévku od maminky, kterou jsem jako malá naprosto zbožňovala. Samozřejmě počítám s tím, že se nevyhnu otázkám na tělo a mého „partnera“. Mám ale ještě pár dnů na to vymyslet si nějakou uvěřitelnou historku, proč letošní Vánoce netrávíme spolu.“ Lucie, 30 let.

christmas-2980686_1280.jpg

Vánoce můžeš strávit s rodiči. Věříme, že budou určitě rádi, že jsi s nimi.
pixabay.com
Těžko říct, jestli je lepší někde "křenit", nebo být sama. Sama si aspoň můžeš dát pořádně "do trumpety".

Vánoce na lyžích

„Sedět osamělá doma a brečet do horkého punče? Ani náhodou! Vánoční svátky, společně se Silvestrem a oslavou Nového roku, trávím už nějaký ten rok v rakouských Alpách. Soustředím se na lyže, běžky, ale zároveň odpočívám a čerpám energii na to, co mě nadcházející rok čeká. Na sebelítost nemám čas. Většinou na horách potkám několik fajn lidí, díky nimž se moje „osamocené“ Vánoce stanou přece jen o něco snesitelnější.“

Pod vlivem léků

Nejbližší přátelé moc dobře vědí, že budu na Vánoce sama. Proto mě každoročně zvou na Štědrý večer k nim. Na jednu stranu je to od nich hezké, na druhou to pro mne není ani trochu jednoduché. Na Pavla stejně pořád myslím a zároveň se musím dívat na spokojenou rodinku, rozzářené dětské oči i vánočního stromečku a láskyplná objetí, kterými je večer doslova prošpikovaný. Navíc si tady vždycky připadám tak nějak navíc. Sama doma ale být nezvládám. Nikdo se mi tak nemůže divit, že Vánoce trávím nadopovaná léky na uklidnění,“ píše čtenářka Natálie.

Jsi v nezáviděníhodné roli milenky? Dej nám vědět do komentářů pod tento článek, jak jsi strávila minulé Vánoce nebo jaké plány máš pro ty nadcházející!

Tagy: 
Související články