Tohle musíš vidět aneb Top seriály doby covidové

foto: Bigstockphoto
|
27. 03. 2021
|
Kdo by to byl před rokem řekl, že návštěva kina nám bude připadat tak vzdálená, jako když nás Franta Kšanda tahal za copy na pískovišti. Díky bohu za Netflix, HBO GO a další streamovací platformy.

Pokud už nevíš, na co se v téhle divné době dívat, tak tady je náš TOP výběr.

Sex ve městě

My víme, po stopadesáté. Ale když to miluješ, není co řešit a my si nemůžeme pomoc. Jsou věci, které se můžou řadit mezi klasiky a nikdy nevyjdou z módy – Sex ve městě je bezpochyby jedna z nich. Mimo jiné se prý můžeme těšit na pokračování. My v redakci jsme napnuté jak kšandy.

The Bold Type

Stejné město jiná doba – tři kamarádky a kolegyně z magazínu Scarlet prožívají úspěchy i propady jak na poli pracovním, tak v oblasti vztahové. Oproti Sexu ve městě má seriál co do obsahu větší přesah než jen vztahy, sex a chlapy. Plusem je i současnost děje a výběr aktuálních témat, jako je preventivní mastektomie.

Znovu 20

Když je ti 40, jsi čerstvě rozvedená matka s pubertální dcerou a obrovskou dírou v životopise, nemáš na trhu práce úplně TOP pozici. Co si budem – nejsi vůbec v dobré pozici. Když ale vypadáš mladší, než jsi, trošku pošteluješ sívíčko a uděláš kobercový nálet na šatník své dcery, tvoje šance se výrazně změní. Takže máš nový job, nové kamarádky a nakonec i kocoura (obojí mimo svoji věkovou kategorii, ale zvlášť u toho týpka to vůbec není na škodu).

bigstock-young-couple-sitting-on-the-so-396323963.jpg

Seriály by nám snad mohly prozatím uchránit zbytky zdravého rozumu.
Bigstockphoto
Na některých seriálech se určitě shodneš i s kocourkem!

Emily in Paris

Z New Yorku do Paříže! Emily (v podání úžasné Lily Collins) se díky neuvěřitelnému štěstí dostane pracovně do Paříže místo své šéfové. Co na tom, že francouzsky neumí ani fň a s obeznámením se se složitou náturou Pařížanů si taky hlavičku nelámala. Hlavně že má vymazlenou garderobu a obrovskou dávku pozitivního přístupu. Díky ní můžeme poznávat Paříž, Pařížany a učit se francouzštinu. V době lockdownu naprostý zázrak.

Sedmilhářky

Pokud jsi spíš na trošku temnější dramata, Sedmilhářky tě budou bavit. Děj se odvíjí od vraždy na benefiční akci místní školy, ale do poslední chvíle nejen že nevíš, kdo je vrah, ale nevíš ani, kdo je „oběť“. Retrospektivou se dostáváš událostem, které se odehrávaly dlouhou dobu před osudnou nocí, a postupně poznáváš charaktery hlavních postav a jejich tajemství – každý totiž nějaké má. Mimochodem fenomenální Nikol Kidman a její scéna v koupelně v tobě zůstane zarytá ještě dlouho po zhlédnutí.

Mělas to vědět

Vypadá to, že obsadit Nikol Kidman do seriálů tohohle typu je sázka na jistotu. Je nespravedlivě podezřelou, vrahem, spolupachatelem? Scénář je napsaný tak, že do posledního dílu nevíš, jak to vlastně je. Každopádně Nikol hraje naprosto skvěle, takže jí fandíš, i kdyby byla zodpovědná za vyhlazení půlky Manhattanu.

Ostré předměty

To nejtemnější na konec. Camille (Amy Adams) má takovou hromadu psychických problémů, že by se Freud zavřel do skříně, objal svá kolena a kolíbal se za zvuku dětské ukolébavky. Tady by se hodilo přísloví „jaká matka – taká Katka“, ale ona je slušně šáhlá celá rodinka. Camillina traumata mají samozřejmě základ v dětství, a tak není lepší terapie než dostat od šéfa příkaz napsat článek o vraždách mladých dívek v jejím domovském městečku. Kromě aktuálně řešených vražd se tak dostáváme k jejím démonům a temné minulosti.

Související články