Muži po sexu usínají. Je na čase se s tím smířit

bigstockphoto.com
|
07. 03. 2021
|
Zařve jako Král džungle, překulí se na druhou stranu, zachumlá se do peřiny a začne hlasitě zařezávat. Chystáš se ho zrovna teď praštit stolní lampou? Zadrž! Možná bys měla vědět víc.

Vědci před časem zjistili, že existuje hormon zvaný prolaktin, a pokud ho je v těle víc než je zdrávo, tak se člověk cítí velmi vysílený. No a hádej, po dosažení orgasmu, které jde ruku v ruce s mohutným zařváním (věřím, že i někteří lidští opové se u toho neváhají bouchat do prsou) je v těle prolaktinu setsakramentsky hodně!

bigstock-four-feet-with-the-text-sleep-89422268_0.jpg

Usínání po sexu je z pohledu mužů celkem logické.
bigstockphoto.com
Fyzická aktivita a vyplavené hormony, to je prostě spolehlivý koktejl k usnutí.

A když si vezmeš ten fakt, že za předpokladu toho, že ty nedosáhneš se svým borcem (já vím, pravda bolí) při sexu orgasmu, tak:

• Muž se víc napracuje, vyvine větší fyzickou námahu → dosáhne orgasmu → mozek dá pokyn tělu k uvolnění (kromě prolaktinu to je i serotonin nebo oxytocin). Čemu se vlastně divíš?

Tohle dává smysl, jenže... Podívejme se na to z druhé strany, a to z té naší. Samozřejmě že máme rády divočinu v posteli. Ale někdypo sexu toužíme po takové té něžné chvilce plné tulení a mazlení. Případně říct mu, co nás za ten den potěšilo. A taky se chceme ubezpečit, že nejsme jen sexuální kořist. Náš mozek je nastaven od přírody k po-sexovém období jinak.

Takže? Tolerovat, či mlátit? Jaký je tvůj názor? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články