Krepovačka je zase v kurzu. Poradíme, jak ji vybrat

bigstockphoto.com
|
02. 09. 2020
|
Krepovačku na vlasy určitě používala tvoje ségra, která si díky ní dokázala vytvořit super účes na víkendovou party. Na nějakou dobu se na tohohle šikovného pomocníka sice zapomnělo, teď je ale zase v kurzu. Jak ho vybrat? Poradíme!

Krepovačka dodá objem

Používáš klasickou žehličku na vlasy a přemýšlíš, proč si pořídit profesionální krepovací kleště? Třeba proto, že taková krepovačka dodá tvým vlasům úžasný objem, po kterém už tak dlouho toužíš! U moderních krepovaček, kde si můžeš snadno nastavit teplotu, jde navíc o šetrný a bezpečný proces, který ti objem propůjčí jen na omezenou dobu.

Snadné použití a rychlé nahřátí

Výhodou moderních krepovaček je jejich snadné použití, stejně jako skutečnost, že jsou na zvolenou teplotu zahřáté během několika mála sekund. Navíc řada přístrojů je opatřena různými speciálními technologiemi, které jsou k vlasům mnohem šetrnější a bezpečnější, než kdykoli dřív. Někde je samozřejmostí turmalínový nebo povrch, jinde ionizační vrstva.

Pozor na teplotu

Pokud chceš svým vlasům dopřát objem, ale zároveň je zbytečně neničit a nezatěžovat, při výběru sázej na ty krepovačky, u kterých si můžeš snadno nastavit potřebnou teplotu. Pro jemné, barvené nebo poškozené vlasy ti bude stačit 120 °C, normální a zdravé vlasy o střední hustotě zvládnou teplotu 140 °C a u hustých vlasů můžeš být ještě odvážnější. Ty si hravě poradí i s teplotou 160 °C. Vlasy kudrnaté a husté pak můžeš upravit krepovačkou vyhřátou na 180-200 °C.

bigstock-hair-tools-beauty-and-hairdre-209453362.jpg

Moderní krepovačky jsou šetrnější k vlasům, než bývaly ty dřívější.
bigstockphoto.com
S krepovačkou vykouzlíš nejeden bezva účes!

Turmalín, nebo keramika?

Při výběru krepovacích kleští se můžeš setkat zpravidla se dvěma různými povrchy. Tím prvním je keramika, která je cenově dostupnější a skvěle vede teplo. Pokud ale není opatřena speciální vrstvou usnadňující klouzání jednotlivých pramenů, celkem se s ní nadřeš. Mnohem lepší vlastnosti má turmalín. Ani ten totiž nemá s vedením tepla problém a navíc je velmi hladký a k vlasům je obecně šetrnější. Počítej ale s tím, že tyhle super vlastnosti jsou ale vykoupeny vyšší cenou.

Když nechceš dělat kompromisy

Nechce se ti pořizovat dva nebo dokonce tři různé spotřebiče? Vsaď na profesionální stylingové pomocníky, kteří v sobě kombinují jak kulmu, tak klasickou žehličku na vlasy a krepovací kleště. Díky vyměnitelným nástavcům snadno vytvoříš účes, na který máš zrovna náladu. To všechno bez nutnosti návštěvy profesionálního kadeřníka. I když je pořizovací cena těchto multifunkčních společníků vyšší, benefity ji hravě vyrovnají.

Ještě než se na krepování vrhneš

Krepovačka pracuje prakticky na stejném principu jako klasická žehlička na vlasy, takže se vysokým teplotám nevyhneš. Pokud ji používáš často společně s žehličkou nebo kulmou, počítej s tím, že vlasy se začnou dřív nebo později třepit a lámat.

Abys téhle nepříjemnosti předešla, pečuj o ně speciálními stylingovými přípravky, které je chrání před vysokými teplotami, vyživují a dodávají tolik potřebnou hydrataci.

Máš doma krepovací kleště, nebo jsi jim nepřišla na chuť? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem.

Související články