Kdy začít používat oční krém a jak ho vybrat

Bigstockphoto
|
16. 03. 2023
|
Dávno pryč jsou doby, kdy jsi mohla přijít z flámu a nalíčená padnout do postele, aniž by se to na tvé pleti podepsalo. Dneska už se stále častěji budíš s vaky pod očima a ani vrásky se ti nevyhýbají. Co s tím? Řešením může být oční krém.

Oči prozradí věk

Ať se nám to líbí nebo ne, jsou to právě oči, které prozradí náš skutečný věk. Kůže kolem nich je totiž extrémně jemná a tenká, takže poměrně rychle reaguje na sluneční záření, ale i nedostatek vitamínů nebo kolagenu, kterého v průběhu let přirozeně ubývá. Je to nespravedlivé, ale na výskyt vrásek v očním okolí má vliv i smích.

Třicítka jako zásadní milník

Možná máš do třicetin ještě daleko, možná už jsi tuhle magickou hranici překonala. Pravdou ale zůstává, že ve 30 letech by už krém na oči a oční okolí měl patřit k tvojí povinné výbavě.

Kočičí tip: Nejsi si jistá, jestli už s používáním očního krému začít? Poraď se se svojí kosmetičkou. Ta už bude vědět.

Mnozí dermatologové navíc tvrdí, že okolo 30 let bychom měly používat oční krém bohatý především na anti-age složky, nicméně začít s jeho pravidelnou aplikací rozhodně můžeš už dřív. Klidně ve chvíli, kdy se na tvé tváři objeví první náznaky vrásek. S kvalitní kosmetikou jí totiž určitě neuškodíš, takže na co čekat?

bigstock-face-cream-woman-applying-skin-350351887.jpg

Na tenkou pokožku v oblasti očí si dávej pozor a nikdy ji příliš netři.
Bigstockphoto
Oční krém aplikuj vklepáváním!

Jaký oční krém je pro tebe vhodný?

Při výběru vhodného očního krému se zaměř v první řadě na jeho složení. Pokud řešíš suché a citlivé oční okolí, pomocníkem ti bude přípravek s obsahem kyseliny hyaluronové, která dokáže v pleti zadržet vodu a tím ji udržuje pružnou a vypnutou. Z přírodních látek pak oceníš aloe vera nebo jojobový olej.

Pokud tě naopak trápí projevy únavy, vsaď na oční krémy s obsahem vitamínu C a K, peptidů, proteinů a aminokyselin. Jsou tvým úhlavním nepřítelem vrásky? Pak si pořiď přípravky s obsahem retinolu a kolagenových výplní. Ve vyšším věku pomáhá také estrogen a progesteron.

Pozor na správnou aplikaci

Nanášení očního krému je věda. Ideální proto je, pokud dostatek krému naneseš na bříška prsteníčků, kde máš daleko měkčí a citlivější kůži, než na ostatních prstech a těmi pak krém jemně „vklepeš“ do očního okolí. Začínej od vnějšího koutku oka směrem k vnitřní straně a případně opakuj, dokud nebude pokožka krémem dostatečně nasycená. Krém používej ideálně 2x denně.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články