Letní gastropeklo: genoči, rajské pyré a další šmakulády

Bigstockphoto
|
06. 08. 2021
|
Podle sociálních sítí to vypadá, že nás nezabije covid-19, ale zavřené hospody. Přípravu obědů, večeří a dalších šmakulád si totiž vzaly do parády místní vařilky.

Protože potřebujeme před dovolenou shodit nějaké to kilo, vrhly jsme se na průzkum nekonečného bizáru jménem internet. A narazily na vskutku legendární úlovky. Ostatně posuď sama.

Za tenhle salát nám Řekové vyhlásí válku

Autorka téhle šmakulády pravděpodobně Řecko neviděla ani z narvaného vlaku mířícího na Slunečné pobřeží. Jestli se tenhle výtvor dostane k nějakému Řekovi, Česko bude mít na krku další mezinárodní konflikt. Vsaď se, že salát s balkánem a vypeckovanou zelenou olivou by v téhle jižanské zemi nedali sežrat ani toulavé kočce!

1recky_salat.jpg


FB

„Light“ špízy

Milujeme grilovačky a zahradní party! A jasně že sem tam neodoláme pěkně mastnému špekáčku. Abychom ho ale druhý den servírovali jako plnohodnotný oběd nebo nedej bože večeři, na to nás tak úplně neužije. Tyhle „light“ špízy s potulným rajčetem a chudákem špekáčkem v nás vyvolávají (mírně řečeno) nelibé emoce a otřesy žaludku.

2spizy_ze_spekacku.jpg


FB

Genoči

Jestli ses nepozvracela doteď, tak si přines kyblík. My totiž přitvrzujeme. Podle autorky tohohle výtvoru je to „genoči zeleninová omáčka z krůtíma prsama“. Pokud u nás dotyčná svoji šmakuládu najde, poprosíme ji o kontakt a adresu, kam rádi pošleme nějakou tu učebnici češtiny a kuchařku společně s návodem na vypumpování žaludku.

3genoci.jpg


FB

Instantní žlučníkový záchvat

Tak tenhle receptík má prostě všechno – prase, které umřelo úplně zbytečně, špagety za 2,50 Kč, sraženou smetanu à la výstřik italského milence, a dokonce tady najdeme i milovanou a nenáviděnou devadesátkovou legendu – nesmrtelnou oblohu. Že jsi nepoznala, co nám to tu autorka servíruje? Prý jde o spaghetti carbonara. Tak určitě!

4_spaghetti_carbonara.jpg


FB

Krámy Čachtické paní

Zvracení za tři…dva…jedna… Taky se ti při pohledu na tuhle hrůzu řádně navalilo? Věř, že nejsi jediná. My v redakci si pod tímhle „pokrmem“ představily ledacos. A asi nás neodsoudíš za pracovní název, který jsme „rajskému pyré“, jak tenhle hnus nazvala sama autorka, propůjčily. Nemáš zač a dobrou chuť!

5rajske_pyre.jpg


FB

Tacos

Potřebuje tahle verze „tacos“ komentář? Asi ne, ale my si prostě nemůžeme pomoct. Nevíme, jaká lahůdka se ukrývá vevnitř, zvenku ale bezpečně poznáme junior z vepřových kůžiček, škrobu, difosforečnanů, košenily a soli. Tleskánky a palec hore, jak bývá ve skupipinkách, kde se tyhle výtvory prezentují, zvykem.

6tacos.jpg


FB

Nesmrtelná klasika

Jestli se tenhle snímek někdy dostane ke Zdeňkovi Pohlreichovi, pravděpodobně ho trefí šlak a hlavou mu v posledních sekundách života probleskne jenom myšlenka: „Je to marný, je to marný, je to marný!“ A my mu dáme za pravdu. Popisek autorky už je potom onou pomyslnou třešničkou na jinak děsivém dortu.

7kureci_s_broskvy.jpg


FB

Lososík a špagetky

Jestli je tady někdo ze skupiny Společnost odporu proti zdrobnělinám, má naše plné právo následující fotku sprostě a bez zeptání ukrást a nasdílet k detailnímu rozboru. Nechme ale stranou popisek a pojďme se věnovat tomu, co nám autorka snímku předkládá.

Tady zbývá snad jen konstatovat, že losos v tomhle případě umřel úplně zbytečně a my se po zbytek dne budeme snažit rozlousknout to, jestli obsah pánvičky už někdo pozřel a znovu vyzvrátil, nebo koukáme na něco, co je určené k budoucí konzumaci.

8omacka_na_spagetky.jpg


FB

Nekomentujte!

Instantní žlučníkový záchvat podruhé! A pak se můžeme divit, že je Česko na špici v počtech potvrzených rakovin tlustého střeva (donedávna jsme dokonce drželi smutné prvenství). Ale jak uvedla sama autorka tohoto výtvoru, jí ho ona, ne my, takže nekomentovat!

9rychlovka_nekomentujte_mrtki.jpg


FB

Mandarinky a sekaná

Náš letní výběr pekelných gastrozážitků zakončíme „zaručeně domácí sekanou“ s bramborami z krematoria a plechovkovými mandarinkami. Na stole nám chybí už jenom plný popelníček, plechovkový Argus a aktuální vydání nejčtenějšího bulvárního deníku v ČR. Pak už bude tohle zátiší naprosto dokonalé.

10mandarynky_a_sekana.jpg


FB

Jaký byl tvůj nejhorší kuchařský výtvor? Nebuď lakota a poděl se o něj s námi v diskuzi pod článkem!

Související články