Jak skončí Hra o trůny? Tady jsou nejšílenější teorie

www.bigstockphoto.com
|
12. 05. 2019
|
Už od roku 2011 pravidelně usedáme k televizním obrazovkám a sledujeme lítý boj o Železný trůn Sedmi království. Jak takhle bitva plná intrikaření, zloby, podrazů, sexuálních a drastických scén dopadne? Tady jsou nejšílenější teorie.

Co řekneme Bohu smrti? Dnes ano!

V GOT jsme si už tak nějak zvykli na to, že tvůrci nechají umírat postavy, které si sotva oblíbíme. Jen si vzpomeň na neočekávanou smrt Jona Snowa, krutého bratra Daenerys Viseryse anebo Khala Droga. A co teprve Rudá svatba, kterou řada z nás sledovala s neuvěřitelným zděšením? Ačkoli do konce seriálu zbývají poslední dva díly, můžeme se údajně těšit na spoustu usekaných hlav, spálených torz těl a stahování z kůže. Samotný konec má být dle slov tvůrců hořkosladký.

A kdo všechno má ještě umřít? Lord Varys bude ze strany Daenerys popraven za zradu. Lítý boj bude čekat také na bratry Horu a Ohaře. Některé zdroje tvrdí, že během něj oba zemřou. Stejný osud prý čeká také Jaimeho, který zabije Eurona. Sám bude ale smrtelně zraněn. Zemřít má vedle své sestry a zároveň milenky Cersei. A to „nejlepší“ na závěr! Jon ve vzteku zabije Daenerys, na trůn ale usednout nechce. Opět obléká černou a vrací se za Zeď.

bigstock-iron-throne-made-with-swords-180611482.jpg

Game of Thrones je dnes už fenomén.
... a jakou konečnou teorii máš ty?

Co bude s draky?

Daenerys Targaryen dostala darem tři zkamenělá vejce draků. Zatím nevíme, kdo je jejich původním majitelem a zároveň dárcem. O dračích vejcích se hojně mluvilo již dříve. Spousta Targaryenů se je snažilo oživit. Nikomu se to však nepodařilo. Mnozí se dokonce zbláznili. Zlom ovšem nastal ve chvíli, kdy společně s vejci vstoupila do plamenů hranice svého mrtvého muže Daenerys. Draci se vylíhli a Daenerys je zkrotila. Už na konci sedmé řady jsme mohli sledovat smrt a zmrtvýchvstání draka Viseriona, který ze scény zmizel společně s Nočním králem.

Daenerys tak zbyli pouze dva draci. Další byl ve čtvrtém dílu osmé řady zabit loďstvem Eurona. Co dokáže Dany s posledním drakem? Některé zdroje tvrdí, že s jeho pomocí vypálí Královo přístaviště do základů, fanoušci dokonce spekulují o tom, že drak bude létat v brnění a stane se prakticky nesmrtelným. Jiní zase hovoří o tom, že padne stejně jako jeho dva bratři. Fanoušci ale hojně diskutují také o dalším drakovi (dracích) na scéně, kteří se ukrývají pod zemí a čekají na svou příležitost. Ovládat by je měl Jon Snow, jako právoplatný dědic trůnu a Targaryen.

Kdo usedne na Železný trůn?

A tady je prostor pro nejvíce spekulací. Velká zahraniční média jednoznačně favorizují Brana – jakožto Tříokou vránu. Bran ale sám v jednom z dílů poslední série prohlásil, že na Železný trůn usednout v žádném případě nehodlá. Fanoušci by na trůně chtěli vidět Sansu s Tyrionem anebo Jamieho s Brienne. Ve hře je samozřejmě také Cersei, která sedí na Železném trůnu doposud. Zdá se ale nepravděpodobné, že by celý seriál neskončil nějakým zajímavým zvratem, který by se dotkl i toho, kdo bude dál vládnout Západozemí. Dalo by se tak očekávat, že pokud Cersei sedí na trůnu nyní, na konci osmé série tomu tak asi nebude.

Na trůn by samozřejmě mohl usednout také favorizovaný Jon Snow, který dříve dokonce zemřel a byl opětovně oživen. Pokud se ale potvrdí teorie výše (Jon zabije Daenerys a odejde do vyhnanství za zeď), pravděpodobně přenechá trůn někomu jinému. Mnoho fanoušků by rádo vidělo na trůně Aryu, jakožto neohroženého zabijáka, který zbavil Západozemí Nočního krále. Ani ta ale o trůn dle svých slov nestojí. Poslední teorií je, že trůn zůstane prázdný. Vždyť i sama Daenerys viděla v domě neumírajících prázdný trůn a trůnní sál byl zničený. Jak to nakonec všechno dopadne, na to si budeme muset počkat do 20. května.

Sleduješ Hru o trůny? Kdo podle tebe obsadí Železný trůn a stane se králem Sedmi království?

Související články