Sex po telefonu. Intimní a sexy zábava, která sbližuje

Bigstockphoto
|
16. 03. 2022
|
Když kocour není doma, myši mají pré. A kočky? Ty odvážnější mají sex po telefonu. Co to? Nechutná sprosťárna? Naopak. Prohloubí vztah a zlepší komunikaci.

Mobily, mobily, mobily. Fičí na nich mladí, staří, děti, matky, šéfové, kolegové i paní uklízečka v jídelně na poliklinice. Většina lidí je bez mobilu jako bez ruky. Bez přestávky šoupeme prsty po veledisplejích a otisky našich ukazováčků i palců jsme si tak pravděpodobně už dočista vygumovali.

U mobilů jíme (a neměli bychom), s telefonem spíme (a neměli bychom), na mobilech jsme zkrátka téměř nonstop (a neměli bychom) a přijde nám to celkem normální (i když, přiznejme si, normální to není). Ale jakmile dojde na sex po telefonu, to už za normální nepovažujeme.

Aspoň tak o tom mluví průzkumy, podle kterých je 67 % dotazovaných zásadně proti něčemu takovému, jako je sex po telefonu. Zdá se tak, že mrhat časem zevlováním na mobilu nám v pohodě přijde, ale využít ho ku prospěchu vztahu, to se najednou ofrňujeme.

Je to vlastně trochu zvláštní paradox. Když věčné hledění do mobilů ukázkově odcizuje, to nám nevadí. Nebo vadí, ale jen málokdo s tím opravdu něco udělá. Ale když se prostřednictvím telefonu máme sblížit a s druhým ústně komunikovat, jsme v pasti. Mluvit je totiž obecně mnohem pracnější a náročnější než něco fofrem naťukat do messengeru. Jak pak tedy asi může dopadnout takový sex po telefonu? Průzkumy neprůzkumy, může dopadnout skvěle a rozhodně stojí za to ho vyzkoušet.

bigstock-white-high-waist-panties-on-sp-379134403.jpg

Vezmi si hezké prádlo... A zavolej miláčkovi!
Bigstockphoto
Zařiď se na sex po telefonu tak, aby sis sama připadala sexy.

Benefity sexy hovorů

Když budeme chtít zažít nezapomenutelný sex po telefonu, asi si jen těžko budeme volat z pokoje do pokoje. Jasně, zakázáno to není a možná že to může být jistým druhem koření, co se vztahu týče, ale o skutečně žhavý zážitek jde tehdy, když jste si s drahým vzdáleni. Ať už jde o služební cesty nebo o případ, kdy spolu lidé nebydlí, sexu po telefonu říkáme ano, ano, ano a ještě třikrát ano. Proč?

  • Protože je pro vztah přínosný. Je to intimní záležitost páru. A jakákoliv intimita je pro vztah vždycky plusová, zdravá a zkvalitní ho.
  • Protože tě učí s druhým přímo perfektně komunikovat. Totiž… Asi 55 % informací si předáváme pomocí neverbální komunikace. To znamená, že druhý jasně vnímá naši mimiku, naklánění hlavy, pohled očí a to o mnohém vypoví. Zbylých 45 % pak jde na vrub verbální komunikaci. Jenže? U verbální komunikace jde z drtivé většiny o tón hlasu, intonaci, zabarvení atd. Jen pouhých 7 % informací zvládne obsah slov. Co to všechno znamená? Znamená to, že když sex po telefonu, tak neskutečně vymazlený a efektivní trénink komunikace. Jen si to představ, jste daleko od sebe a v moment hovoru jste odkázáni jen na slova druhého. Žádné rozptylování, žádné brouzdání po netu a poslouchání jen tak napůl, jako se to často může dít, když jste tváří v tvář, žádná neverbální berlička. A to už je jó zkouška vztahu. Taková hádka z očí do očí je proti tomu čajíček.
  • Protože lépe poznáš i svoje tělo. Při sexu po telefonu máš dostatek soukromí na to, abys zjistila, co je tvoje parketa a co není.
  • Protože probouzí fantazii. A popuštění fantazie má na lidskou mysl blahodárný vliv.
  • Protože můžeš partnera překvapit tím, že řekneš i to, co bys mu normálně neřekla. Tenhle odvaz muži milují a ženy za taková překvapení fofrem sbírají plusové body.
  • Protože je svůdné povídání po telefonu umocněné smutněním. Jistě, smutno samo o sobě příjemné není, ale během hovoru si uvědomíme, jak nám partner chybí. A to i přesto, že jsme na něj ještě včera vrčely.

Jak na to, aby to bylo fajn?

Jestli od nás čekáš návod a zaručený recept, jak na takový sex po telefonu jít, nemůžeme sloužit. Všechno je totiž do morku kostí individuální. Co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Sex po telefonu zrcadlí jeho aktéry. Jejich přání, touhy i vášně.

Jiný bude sex po telefonu na začátku vztahu a jiný po deseti letech. Vždycky by ale měl být oběma účastníkům příjemný, a ač se to na první dobrou nezdá, neměl by v něm chybět respekt k partnerovi. Ani taková tolerance není dvakrát na škodu. Že tohle info nestačí? Fajn, pár tipů, jak na to, ti závěrem přece jen dáme.

  • Klíčové je správné načasování. Na takový delikátní hovor by měl být klid a čas. Určitě bychom to nezkoušely třeba dopoledne na nádraží.
  • Sklenka vína na uvolnění může osekat svazující stud.
  • Můžete se předem s partnerem domluvit, co je zakázáno a co je naopak dovoleno, ne-li přímo vítáno.
  • Správné načasování není jen o hodinkách nebo o místě. Sex po telefonu by měl korespondovat i s momentální náladou ve vztahu. V období hádek a problémů většinou takový hovor nedopadá dobře.
  • Vsaď na vůně. Například levandule nebo rozmarýn působí proti studu a přispívají k uvolnění.
  • Pár pomocných otázek hovor taky rozpohybuje. A tak se vyptávej. Nic filosofického, jen prosté otázky. Jsi v posteli? Děláš právě něco? Co máš na sobě? Myslíš, že na sobě mám něco já?
  • Když ani jeden nevíte, jak na to, odstartuje všechno tím, že zavzpomínáte na společné milování, které bylo pro oba jedinečné.
  • Nech se hovorem unést. Nezapomeň, že tě nikdo nevidí a není tak potřeba stydět se až na půdu.

A co ty? Už jsi někdy zkoušela sex po telefonu? Nestyď se a dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

Související články