Kdy vztah nemá smysl? Odhal jasné signály a zbytečně se netrap

foto: Unsplash
|
25. 11. 2022
|
Bylo to na začátku tak krásné, že sis myslela, že je to na celý život, ale teď najednou trpíš ve vztahu, který ti nic nedává?

Tak takových koček je na světě strašná spousta. Dneska už to (bohužel a bohudík) nefunguje tak, že bychom se v 18 letech vdaly a se svým jinochem zestárly a zemřely. Může nás mrzet, že to tak je už jen ve zlomku vztahů, ale taky se můžeme radovat, že na rozdíl od žen v minulosti máme jistou volnost a možnost volby. Třeba se sbalit a jít o dům dál nebo na tuhle cestu poslat svého partnera.

Někdy se vztah prostě tak nějak přechodí. Zjistíte, že z vás vyprchala zamilovanost, už si tolik neděláte radost, nedokážete si tak kvalitně naslouchat nebo prostě a jednoduše ztrácíte zájem. Možná se dokonce opravdu nepříjemně hádáte a nerozumíte si už absolutně v ničem. Zůstávat ve vztahu jen ze strachu, že budeš do konce života sama, je hloupost, stejně jako zůstávat v něm kvůli dětem. Co si asi tak drobotina může odnést do dalších let z domácnosti, kde se rodiče v lepším případě ignorují a v tom horším se slovně nebo fyzicky napadají?

Nezájem

Tenhle signál je naprosto jasný a nikdy nelže. Když si tvůj kocourek plánuje všechno sám a ani o víkendu nejeví zájem o společně strávený čas, jednoduše už ho tak úplně nezajímáš. Jasně že každý může mít svoje zájmy a nemusíte spolu trávit 24 hodin denně nebo všechen svůj volný čas. Pokud o tebe ale tvůj drahý skoro ani nezavadí pohledem a ještě tě ze svého bytu nevypakoval jen proto, že dobře vaříš… Co z toho máš a můžeš mít do budoucna?

kinga-cichewicz-wentrcpfym8-unsplash.jpg

Neboj se samoty. Určitě si někoho najdeš, jen to teď možná vidíš černě.
Unsplash
Rozchod nikdy nebývá jednoduchý. Ale někdy je to to nejlepší řešení.

Sestersko-bratrské soužití

Říkáte si všechno, řešíte spolu všechno, bydlíte spolu a spolu taky děláte své koníčky. Dobré, chtělo by se říct. Jenže v takovém sestersko-bratrském soužití nedochází na žádné partnerské radovánky a intimnosti. Rychlou pusu na pusu nebo na tvář, poplácání po rameni… Proboha, takhle ne! Nemusíte si pět ódy a lepit se na sebe od nevidím do nevidím, ale něco by mezi vámi být mělo a mělo by to být uspokojivé!

Nemáte si co říct

Jeho nezajímá, co jsi řešila v práci, a ty zase absolutně nechápeš, proč ti vypráví, jak se mu dneska ráno běželo, kde zakopl a natáhl se jak dlouhý, tak široký. Nechceš poslouchat, že ho trápí vztah s manipulátorem, který vede jeho sestra, jemu je jedno, na co se těšíš. Nechcete si spolu povídat, protože oba víte, že konverzace je od začátku odsouzena k záhubě, nebo si prostě nemáte o čem povídat. Tohle nemůžeš nechat vyhnít. Radši to utni, dej si čas a novou šanci na něco lepšího.

Netěšíte se na sebe

Pokud se jeden z vás z práce táhne jak smrad, aby se s tím druhým setkal až co možná nejdéle, je to prostě špatně. Nemusíte každé odpoledne uhánět domů a tam si padnout do náruče. Ale v pořádku je vracet se domů a mít z toho dobrý pocit – těšit se na to, že se uvidíte, že si popovídáte, něco spolu podniknete a taky si dopřejete nějakou intimní radost.

Zažila jsi někdy takhle uhnívající vztah? 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články