Aaach, ten orgasmus! Zažila jsi všechny tři druhy?

Bigstockphoto
|
12. 10. 2023
|
Co si budeme povídat, sex je plný krásných okamžiků a vždycky se snažíme o pořádné vyvrcholení, které nás aspoň na chvíli vystřelí do nebe. Jenže není sex jako sex a není orgasmus jako orgasmus. Tohle jsou tři základní druhy, které můžeš zažít.

Není jedno, kde a kdy se sex odehrává. Ani s kým! Naopak – všechny tyto aspekty hrají důležitou roli, když dojde na věc. Někdy totiž bezpochyby dochází k tomu, co Francouzi označují jako „malou smrt“. Ale tak jako… Příjemnou.

Klitoriální orgasmus

Tenhle druh orgasmu je nejčastější, nejznámější, nejdosažitelnější. Dochází k němu důmyslnou stimulací klitorisu a podle tuzemského průzkumu ho dosahuje 24 % dotázaných žen. Klitoris nabízí asi 8 000 nervových zakončení, která na dráždění reagují, a to ať už ho provádí někdo jiný, nebo to děláš ty sama, popřípadě tvůj umělý kamarád. Právě tenhle druh orgasmu si nejspíš navodíš při sebeuspokojování.

Zajímavé je, že tenhle druh orgasmu není příjemný všem ženám. Některé se mu dokonce záměrně vyhýbají.

Jak klitoriální orgasmus vypadá?

Jako série krátkých a intenzivních stahů, při kterých se ti chvíli těžko dýchá, a v oblasti klitorisu můžeš ještě chvíli po akci cítit pulzování.

bigstock-passionate-young-couple-having-321474622.jpg

Klitoriální orgasmus zažívá 24 % dotázaných českých žen.
Bigstockphoto
Vaginální orgasmus bývá delší a intenzivnější, ale nedojdeš k němu tak snadno jako k tomu klitoriálnímu.

Vaginální orgasmus

Stimulace hluboko v pochvě, to je to, oč před vaginálním orgasmem běží. Jde o stimulaci pověstného bodu G. S tímhle druhem orgasmu má (bohužel) zkušenost jen 13 % Češek a 70 % z nich je přesvědčeno, že ho ani dosáhnout nemůže. Tak to teda ne! Vaginální orgasmus pro všechny! Stačí trénink a pak už si to jen umět užít. Někdy může trvat i 15 minut, než dojde k dostatečné stimulaci, a je třeba najít tu správnou polohu, při které ho opravdu dosáhneš.

Jak vaginální orgasmus vypadá?

Oproti klitoriálnímu je citelně delší a intenzivnější a provází ho taky silné pulzování v pochvě.

Smíšený orgasmus – když se povede obojí najednou

Tohle už vyžaduje partnerovu znalost, aby věděl, co má udělat, abys dosáhla kombinovaného orgasmu. Těžší je navodit ten vaginální. Jakmile se k němu tedy bude schylovat, dej mu jasně najevo, že by měl přidat i ve stimulaci klitorisu. Nebo se téhle části ujmi sama, on se určitě rád podívá a bude nadšený, že sama dobře víš, co chceš!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články