5 důvodů, proč muž neodepisuje a nevolá. Prokoukni ho!

Foto: Pixabay
|
09. 11. 2021
|
Poslala jsi mu hezkou zprávu a už půl hodiny nervózně očekáváš odpověď. Když ses tak snažila a vymyslela ji, tak by snad mohl odpovědět, ne? Čas ubíhá a telefon ne a ne ohlásit cokoli příchozího. Známe 5 nejčastějších důvodů, proč to tak je!

Než se začneš chytat za hlavu nebo dělat jakákoli jiná pološílená gesta, zamysli se nad tím, jestli je to u něj normální, nebo ne. Odepisuje ti vždycky během 10 minut a najednou se celý den neozval? Nebo se neozývá běžně, takže vlastně odpadá aspoň jeden důvod k panice? A není třeba chyba v tobě a v tom, že ty potřebuješ, aby ti často psal nebo volal, ale jemu to prostě nevyhovuje?

Důvod č. 1: Nelíbí se mu, co jsi mu napsala/řekla

Ani nemusí být naštvaný. Jenom to, co jsi mu napsala a považovala to za úžasné, se jemu zdá hloupé nebo trapné. Možná není zvědavý na pubertální cukrbliky nebo věří, že bude lepší tebou načaté téma probrat osobně.

Důvod č. 2: Nemá čas, má svůj život

Možná právě nemůže mluvit, protože má schůzku. Tím spíš ti nemůže datlovat esemesku. Možná šel „s klukama na jedno“ nebo si chtěl po dlouhé době zahrát fotbal, protože ho kvůli tobě zanedbával. Jakmile dojde domů a hodí se do klidu, ozve se. Pokud ho tedy necháš dýchat.

Důvod č. 3: Nerad píše

Očekáváš pípnutí zprávy a ono pořád nic. Začínáš mu v duchu nadávat, na Facebooku jsi samý naštvaný status a komentář. Přitom se neděje nic hrozného, možná ti jenom už stokrát řekl, že nerad píše, ale ty to odmítáš akceptovat. Zavolá ti nebo se za tebou staví. Případně se dostaví do vašeho společného hnízdečka.

bigstock-disappointed-sad-woman-holding-232993363_0.jpg

Psát si během celého dne - není to trochu ujeté?
foto: Bigstockphoto
Důvodů, proč ti nepíše, může být i víc dohromady.

Důvod č. 4: Nechce ti psát

Ano, to je další důvod. Asi tě to moc neuklidní, ale když s tebou spíš nekomunikuje, než komunikuje, tak v tom může být i to, že o tebe nemá zájem, že ho to s tebou nebaví… Prostě s tebou nechce být moc v kontaktu. Pak stojí za to si promluvit, než aby ses denně nervovala, co bude nebo nebude.

O dnešní problematické komunikaci jsme psaly tady: „Proč jsi mi nenapsal?“ aneb Strašáci moderních vztahů

Důvod č. 5: Něco se mu stalo

Tohle tě taky asi moc neuklidní, ale i to se děje. V každém případě ale věříme, že informace, že se mu něco zlého přihodilo, by se k tobě dostala od kolegů nebo kamarádů, kteří s ním v době nehody byli, případně od záchranářů či z nemocnice. Pokud tomu tak nebude a ty už to nevydržíš, protože ti ani nebude brát telefon při opakovaném volání, zkus obvolat kamarády a pak nemocnice v okolí. Možná taky někomu pomáhá na ulici, vybil se mu telefon nebo něco podobného.

Nevyvíjej nátlak

Čím víc budeš křičet, nadávat, volat mu a sypat mu jednu zprávu za druhou na všech používaných messengerech, tím horší to bude. Ničemu tím nepomůžeš, on se akorát zapře a už s ním nehneš. Nech ho žít, není vám patnáct, abyste museli vědět o každém svém kroku a napsat si desetkrát denně. Pokud s tebou nechce komunikovat, promluvte si o tom. Možná se všechno vyjasní, nebo zjistíš, že je problém hlubší a chce to radikální řešení.

Jak jste na tom s kocourkem s voláním a psaním?

Související články