Krize zažehnána, jsi těhotná. Vážně?

Bigstockphoto
|
22. 05. 2021
|
O těhotenství asi pochyb není, ale vážně je krize zažehnána? Ten trend, kdy holky řeší svou partnerskou krizi radostným oznámením o budoucím přírůstku, nebere konce. A není ani trochu rozumný. Takže než to zkusíš, podívej se na to jinou optikou.

Trend asi není to úplně nejšťastnější slovo, ale jinak už to snad ani pojmenovat nejde. Stává se to čím dál častěji a určitě o někom takovém ve svém okolí ví každá z nás.

O co jde?

Se svým milým jsi nějaký ten rok, dejme tomu třeba pátý, šestý. Vztah už je malinko unavený, ale pořád docela pohodový. To si myslíš ty. On je na tom trochu jinak. Z jeho strany upadá zájem, už to není, co to bývalo. Začíná mluvit o tom, že byste měli zvážit víc času stráveného odděleně, možná by vám prospěla pauza, možná bys neměla být tak hysterická, když si píše s jinou a možná že už si potají balí, jenom ti to ještě nebyl schopný říct.

Co uděláš?

Když už není ve tvých silách a možnostech udržet ho u sebe, použiješ prostě všechny ženské zbraně, do té poslední. Ano, do TÉ poslední. Vysadíš prášky, uděláte si ještě pěkný večer pod záminkou, že to bude fajn… A ono se to povede! Za dva tři měsíce, kdy se vedle sebe pořád ještě trápíte (on se trápí, ty nadšeně čekáš na prohlídku na gyndě), mu oznámíš to velké překvapení – budete tři! Před očima mu budeš mávat těhotenským testem nebo – ještě lépe, po prohlídce – snímkem.

bigstock-looking-at-my-baby-ultrasound-94544219.jpg

Na dítěti se pořádně domluvte. Není nic horšího, než když se o něm rozhodne jenom žena.
Bigstockphoto
Pokud vztah z podstaty nefunguje, dítě ho fakt nezachrání.

Co si myslíš, že se stane

Zajásá, ztratí hlavu, půjde se s kamarády opít jako zvíře, vrátí se za dva dny páchnoucí a ne úplně upravený, ale celý nadšený, že bude mít potomka. Najednou tě bude milovat, protože ty mu ho přivedeš na svět. Budeš mít pocit, že máš vyhráno, všechno bude růžové a nikdy už tě neopustí, nikdy už nebudeš sama. Budeš si žít jako princezna.

Co se stane

Nejspíš to takhle vážně bude, pokud fakt pevně nestojí za tím, že s tebou nechce být, že bude lepší, když se hned teď okamžitě dohodnete na péči a alimentech. Ale bude to tak jenom pár let a ty potom skončíš sama s dítětem a budeš si připadat ještě hůř, než jak by sis připadala, kdybyste spolu byli bývali skončili tenkrát. Protože teď budeš propadat myšlenkám, kdo bude chtít ženskou s dítětem.

Varianta 2: Možná si už těhotenství se vším všudy budeš „užívat“ sama nebo se svými rodiči u nich doma. Kocourek tě totiž vypakuje, protože na tyhle fígle nebude ani trochu zvědavý. A spousta lidí se mu nebude ani trochu divit…

bigstock-young-mother-working-from-home-88454573.jpg

Dítětem nezachráníš vztah. Možná si jen pojistíš, že od tebe neodejde partner. Tedy aspoň zatím.
Bigstockphoto
Přivést dítě do fungující rodiny je určitě skvělé. Ale je to váš případ?

Rozmysli si, co chceš a proč

Že s tebou tvůj drahý zůstane, je na první pohled sice fajn, ale na ten druhý už méně. Jen se nad tím zamysli. Váš vztah nebyl v pořádku, nebo se s tebou dokonce on chtěl rozejít, už o tebe neměl do budoucna zájem. A najednou změnil názor – kvůli dítěti. Ne tedy kvůli tobě. Nedospěl přes noc k tomu, že jsi úžasná, že se vlastně dlouho pletl, že váš vztah vlastně vůbec není unavený a že ho můžete pěstovat ještě klidně i 50 let. Třeba vážně můžete, ale to by o tom snad nepochyboval, ani kdybys mu neřekla, že jsi těhotná.

Výsledek je tedy takový, že s tebou nezůstává kvůli tobě, ale kvůli dítěti, které se za pár měsíců narodí. Co z toho? To vážně chceš? Dá se takhle řešit krize, nebo jen dáte na díru záplatu, která se zase brzo rozedře? Je o co stát? Na tyhle otázky už si musí každá kočka odpovědět sama podle svých priorit a svého ega…

Jak si odpovíš ty?

Související články