I při holení nohou děláme chyby. Podívej se na ty nejčastější

Bigstockphoto
|
13. 03. 2022
|
Jestli jsi měla dodneška dojem, že oholit si správně nohy je jednoduché jak facka, jsi na omylu. Některou z nejčastějších chyb, kterou pro tebe za chvíli vypíchneme, nejspíš děláš i ty. V čem jsme my ženy tedy tak vedle?

Ve sprše honem rychle teď!

Taky vlezeš do sprchy, namočíš se, namydlíš (případně sofistikovaně použiješ gel na holení, protože mýdlo taky není to nejlepší) a začneš holit? Tak zabrzdi. Ideální je totiž nechat chloupky namočené aspoň po dobu 15 minut. Pak jsou měkčí, folikuly jsou otevřené a takhle oholené nohy zůstanou déle hebké. Ideální je tedy koupel a pak holení, ale to nejde vždycky. Zkus aspoň nechat nohy mokré a připravené a zatím se postarat o to ostatní. Holení nech na konec.

Nasucho, protože není čas na celou proceduru

Pravděpodobně to nejhorší, co můžeš své pokožce (obvykle z nedostatku času) udělat, je holit nasucho. Oholených nohou sice dosáhneš, ale pěkné to nebude – dokonale je totiž podráždíš, pokožka bude pálit a svědit a taky to na ní bude vidět.

Až ráno? Kdepak, večer je to lepší

Jestli si holíš nohy ráno, abys vyšla ven s dokonale hebkýma nohama, udělej to příště už večer. Pokožka totiž bude mít přes noc čas se vzpamatovat, uzavřít folikuly a celkově jí prokážeš lepší službu.

bigstock-woman-shaving-legs-with-razor-161213282.jpg

Při holení použij speciální pěnu nebo gel.
Bigstockphoto
Pokožku bys nikdy neměla holit nasucho.

Čím víc břitů, tím líp

Jestli vsázíš na jednorázová holítka s jedním břitem, tak opatrně… Mnohem lepší holení je totiž s holítky o čtyřech nebo pěti břitech. Jednorázové záležitosti jsou dobré tak na dovolenou, když si zapomeneš svoje holení, nebo prostě jen výjimečně, když to jinak nejde. Jednak neoholí nohy tak dobře, jednak můžou pokožku dost podráždit.

Spíš po směru

Většina žen je pravděpodobně přesvědčená, že holit chloupky by měla proti směru jejich růstu, protože je tak „vezmou“ hned u pokožky. Pokud máš ale kůži nadmíru citlivou, vůbec jí tím neprospěješ, naopak. Ani s odolnou pokožkou bys to neměla dělat. Uvidíš, že když si pořídíš kvalitní pěnu na holení, bude i holení po směru parádně stačit.

Kterou z chyb jsi dodneška dělala ty? 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články