Tyto 3 dámy jsou nejlepší v chlapské hře. Podívejte, co všechno dokázaly

Komerční článek
|
01. 08. 2017
|
Poker je sice nejoblíbenější karetní hra současnosti, ale při pohledu na filmy nebo návštěvě jakéhokoliv kasina prostě převažuje počet mužů. Je pravda, že jsou to takoví hračičkové, na druhou stranu zrovna v pokeru mají ženy spoustu nesporných výhod, díky kterým jsou síly minimálně vyrovnané. Umění vcítění se do soupeřů, ale i schopnost přemýšlet o mnoha věcech najednou dělají z žen u pokerových stolů obávané soupeřky, které se nebojí a vyhrávají ty největší turnaje. Tyhle dámy to dotáhly opravdu daleko a nebojí se okazovat, zač je toho loket. Tak to, inspirujete se také a zkusíte to dotáhnout ještě dál?

Vanessa Selbst – nejúspěšnější hráčka i bojovnice za lidská práva

Vanessa Selbst téměř nedostižně trůní na vrcholu žebříčku nejúspěšnějších pokerových hráček historie. Do svých 32 let zvládla tato americká hráčka vyhrát bezmála 12 milionů dolarů (téměř 275 milionů korun). Jako jediná žena se umístila i na prvním místě žebříčku nejlepších pokerových hráčů roku, a překonala tak v jednom roce naprosto všechny pokerové hráče světa. Kromě titulu z Evropské pokerové ligy a výhry 1,2 milionu dolarů z jednoho turnaje je také držitelkou tří náramků z World Series of Poker, což je nejprestižnější série světa. Slyšet jste mohli také o největším českém úspěchu, kterého dosáhl v pokeru Martin Staszko, který se v hlavním turnaji této série umístil na druhém místě.

Mimo svých pokrových úspěchů Vanessa nezahálela ale ani ve studiích a i přes nesmírné bohatství a času stráveného za pokerovými stoly stihla získat bakalářský titul z prestižní univerzity Yale, a také právnický magisterský titul z Yale Law School. Kromě toho Vanessa bojuje za práva menšinových sexuálních orientací (hlavně LGBT komunity). Sama se v roce 2013 vdala za svou dlouhodobou partnerku a tuto svobodu tedy zákonitě požaduje pro všechny. Právě boj za lidská práva je cesta, kterou se Vanessa chce v budoucnu vydat.

vanessa.jpg

Liv Boeree – kráska, která dává na frak i televizním soutěžím

Liv Boeree, narozená v Anglii, se nesmazatelně zapsala do pokerové historie jak svými turnajovými úspěchy (navyhráváno má ostatně přes 3 miliony dolarů, tedy přes 75 milionů). Na první pohled se sice může jednat o roztomilou slečnu, ale jak dostane do ruky karty, tak terorizuje své soupeře perfektní a nevyzpytatelnou hrou. Kromě toho využívala svých zkušeností při komentování pokerových zápasů, a zapůsobila také při své účasti v televizní soutěži Golden Ball. Při té naprosto zničila svého důvěřivého kolegu a shrábla tak pro sebe 6 500 liber.

Liv se kromě pokeru intenzivně věnuje charitativní činnosti a je spoluzakladatelkou neziskové organizace REG. Ta se snaží o co nejefektivnější využití dostupných prostředků a pomoci co největšímu počtu lidí. Ročně organizace REG pomůže vybrat desítky milionů korun a pomoci můžete i vy.

Vanessa Rousso – zastánkyně pokeru jako sportu

Vanessa Rousso je mezi ženskými hráčkami jen o příčku výše než kolegyně Liv Boeree a vyhrála jen v turnajích lehce přes 3,5 milionů dolarů. Kromě toho se intenzivně věnuje také komentování a pravidelně se objevovala také v televizních pokerových show, které se v USA těšily obrovské popularitě.

Vanessa Rousso je ze všech tří našich pokerových hráček také největší celebritou. Objevila se na stránkách magazínu Maxim, ale také Forbes nebo jiných amerických časopisech. Také se zúčastnila soutěže Big Brother, ve které skončila na třetím místě. Všechny své aktivity spojuje s pokerem, který se snaží prezentovat veřejnosti jako krásný sport, ve kterém rozhodují zkušenosti a um hráčů, a ne štěstí. Zvláště v USA je to ovšem cesta velmi trnitá. Sice se tam poker těší obrovské popularitě, ale hraní online je kromě několika výjimek zakázáno. Právě v USA je velmi důležité, zda je daná sportovní disciplína opravdu založena na náhodě. Proto je v Americe zakázané online sázet na sporty, přestože sázkaři, stejně jako pokeroví hráči, díky svým zkušenostem a znalostem hrou vydělávat.

Související články