7 věcí, které jste nejspíš nevěděli o Bridget Jonesové

Bigstockphoto
|
19. 09. 2016
|
Minulý týden vtrhlo do kin Dítě Bridget Jonesové, které jsme samozřejmě nemohli nechat projít kolem bez povšimnutí. A i když veřejnost řeší hlavně novou tvář protagonistky Zenée Zellweger, nás zajímá hlavně návrat naší oblíbené kamarádky Bridget a zákulisní informace z natáčení trilogie.

1. Všude samé ženské

Filmy o Bridget Jones jsou první filmovou trilogií, kterou režírovaly jenom ženy. Sharon Macguire se ujala prvního a posledního filmu a Beeban Kidron si vzala na starost dvojku. Je to navíc jediná třídílná série v žánru romantických komedií, ve které v hlavní roli zazářila tatáž herečka a která šla ve všech třech případech do kin.

2. Příliš mladá na Bridget

V souvislosti s titulní rolí zmiňují tvůrci filmů další slavná jména. Stát se Bridget odmítla Toni Colette (která nám však přijde na potřeštěnou Londýňanku trochu přísná) a Kate Winslet zase odmítli filmaři s odůvodněním, že je příliš mladá. Další herečky, které prošly zvažováním, byly Helena Bonham-Carter, Tilda Swinton (představte si TAKOVOUHLE Bridget), Liz Hurley, Rachel Weisz, Selma Blair, Nicolette Sheridan, Emily Mortimer nebo Kristin Scott Thomas.

3. Accio láska!

Herci, kteří ztvárnili otce a matku Bridget, gynekoložku a kamarádku Jude si zahráli v další slavné britské sáze - v Harrym Potterovi. Jim Broadbent ztvárnil Horacia Křiklana, Gemma Jones madam Pomfreyovou, Emma Thompson Sybill Trelawneyovou a Shirley Henderson Ufňukanou Uršulu.

4. Bez nikotinu

Renée ve filmech kouří jako fabrika. Kvůli natáčení si však zdraví neničila. Celou dobu to na nás hraje s bylinkovými cigaretami. Do role se ale Renée vžila tak dobře, že Hugh Grant slyšel její (pravý) americký přízvuk až na závěrečné párty. 

5. Snížení prodeje chardonnay

Jestli někomu filmy o Bridget Jonesové ublížily, tak jednoznačně vínu odrůdy chardonnay. Stačila k tomu věta: Milý deníčku, zase jsem neuspěla, nalila jsem si obří sklenici chardonnay a chystám se strčit hlavu do trouby. Podle odborníků tomuto vínu poškodily pověst Bridgitiny neúspěšné milostné eskapády a jeho prodeje klesy. Make chardonnay great again!

Přečti si 10 vět, které se nesmí žádná třicítka bát vyslovit

6. Když se chlapi poperou

Bitka mezi Markem Darcym a Danielem Cleaverem nebyla nijak propracovaná. Původně se uvažovalo o kaskadérech, ale nakonec se Colin Firth Hugh Grant prostě poprali tak, jak by to asi udělali i v reálném životě. Bez přípravy. Jediné, do čeho se nakonec kaskadéři pustili, byl průlet oknem restaurace.

7. 13 kilo v máslových sušenkách

Renée kvůli roli přibrala 13 kilo. Zvládla to za 7 měsíců tím, že se každý den cpala čtyřmi tisíci kaloriemi povětšinou v toustech s fazolemi, cheesecacích, croissantech a máslových sušenkách. Údajně nenáviděla každou minutu svého přejídání (řečičky).

Související články