Problémy, které znají jen holky s dlouhými vlasy

Bigstockphoto
|
22. 01. 2022
|
Každá holčička si přeje vypadat jako princezna. Kromě široké neforemné sukně to znamená i dlouhé vlasy. A protože se s obručemi ve spodničkách špatně stojí v nacpané tramvaji, zbyly nám jen ty vlasy. A s těmi je to pořád nějaká lapálie.

1. Vlasy jako brzda

Zaháknuté za kliku, zavřené do dveří, zacvaknuté do bezpečnostního pásu, skříplé pod páskem těžké tašky… Dlouhé vlasy jsou jako laso, které se samo nahazuje a brzdí toho splašeného jednorožce v tobě.

2. Čištění hřebenu může zabrat měsíc

No dobře, maličko přeháníme. Ale stačí si pačesy pořádně pročesat a v kartáči je najednou materiál na novou paruku. Fuj!

3. Tvoje vlasy – spolu a chutně

Vlas v polívce tě nerozhodí, máš ho tam vlastně skoro pokaždé. A taky ve svíčkové a v salátu. Stačí se trochu předklonit nad talíř a je to jasné. Některé z nás si dokonce dopřávají adrenalinové disciplíny jako jídlo s rozpuštěnými vlasy v povětří. A vůbec vítr… O tom tady ani nebudeme začínat!

4. Vlasové produkty tě stojí jmění

Ano, slyšely jsme o no-poo metodě. Ale dokud si nezměníme jméno na Lesanu, tak bude šampon patřit do našeho života. A spolu s ním kondicionér, bezoplachová péče, vyživující maska, tužidlo, lak, stylingový sprej, ochranný olej a vůbec všechny serepetičky, u kterých si výrobci usmysleli, že je potřebujeme. Protože my je potřebujeme!

5. Vlasy na hlavě i na zemi

A taky ve výlevce (fuj!), na gauči, v dřezu, v posteli, ve skříni, v pračce, no prostě všude, k čemu se tvoje hlava přiblížila tak na pět metrů. A čím delší jsou, tím víc jsou vidět. Bydlet s vlasaticí není pro citlivky.

6. Místo ručníku plachta

Není nic horšího než vylézt ze sprchy a najít na vlasy malý ručníček. Dlouhé vlasy potřebují pořádně obalit a obejmout (jako my všichni). Jinak z nich vodu prostě nedostaneš. Alespoň ne v tomhle století.

7. Zavidíš plešatým páprdům

Tedy v létě, když je venku 30 stupňů, a tobě stéká po zádech pramínek potu kvůli vlasům a druhý ti sjíždí mezi ňadry. V tuhle chvíli je prostě lepší být starý plešatý chlap, který si může sundat triko a otřít si s ním skalp. A vůbec nikdo na něj u toho nekouká.

8. Větrání v autě je peklo

Nezáleží na tom, jestli máš rozpuštěné vlasy, nebo sis upletla úhledný copík. Ve chvíli, kdy se v autě stáhnou za jízdy okénka, jde všechna legrace stranou. Buď nevidíš vůbec nic a do obličeje tě bičují šlahouny vlasů (které se navíc lepí na balzám na rty), nebo tě po stranách obličeje nesnesitelně šimrají vlásky, které jsou příliš krátké do gumičky, ale zato dostatečně vzrostlé pro tenhle teror.

9. Roztrhané a ztracené

To je všechno naše vlasové nádobíčko. Zdobná gumička nic nevydrží a všech tisíc sponek, které sis koupila minulý měsíc v drogerii, se už záhadně ztratilo. Všechny tyhle propriety vyplují na povrch země až ve chvíli, kdy se odhodláš k pořádnému zástřihu. Proč? Aby ti bylo líto, jakou legraci jste si spolu užívali.

10. Moc krátké!

To je pořád brblání, ale když dojde na kadeřnici, radši bysme si nechaly useknout malíček než to zkrátit o vic než dva centimetry. Princezny přece do kadeřnictví nechodí!

Související články