Výběr správného zdravotnického oblečení

Komerční článek
|
01. 09. 2021
|
Práce zdravotníků je nesmírně záslužná činnost. Kde by naše společnost byla, bez obětavých sestřiček, precizních doktorů, fyzioterapeutů, kteří nás naučí jak se zbavit bolesti, ergoterapeutů, kteří nám pomohou vrátit se zpět do funkčního života, zubařů, kteří nám kouzlí úsměv na tváři, sociálních pracovníků, logopedů, psychologů, dentálních hygieniků a všech dalších zaměstnanců zdravotnických zařízení, kteří nám všem ulehčují život v tak citlivém období jako je nemoc a rekonvalescence.

Kvalitní oblečení je důležité pro pohodový den v práci

Pracujete i vy v nemocnici, v ordinaci praktického lékaře, nebo v jiném specializovaném zdravotnickém zařízení? Pak vaše pracovní pozice pravděpodobně vyžaduje nošení speciálních zdravotnických oděvů. Hledáte nové pohodlné zdravotnické oblečení? Pomůžeme vám zorientovat se v tom, na co si dát pozor a jak si vybrat to nejkvalitnější a nejpohodlnější zdravotnické oblečení.

image2.jpg

Vybírejte kvalitní antibakteriální materiály

Zdravotníci jsou během každého dne vystaveni velkému množství bakterií.  Zdravotnické oblečení Barco Uniforms je vyrobené kompletně z antibakteriálních materiálů a tak se budete cítit celý den svěže a čistě. Pokud se nějaké bakterie dostanou do kontaktu s vaší uniformou, jejich růst se naruší a sníží. Myslete na svoje vlastní zdraví a chraňte se kvalitními materiály.

Barco Uniforms nabízí zdravotnické oblečení, které Vás podrží při náročných pracovních úkolech. Ióny na bázi minerálů v řadě Barco One® Wellness jsou širokospektré antibakteriální látky, které účinkují jako další úroveň ochrany proti bakteriím způsobujícím zápach a plísně. Práce zdravotníků je často fyzicky náročná, v těchto uniformách se ale budete cítit fresh celý den.

image3.jpg

Na co hlavně se zaměřit při výběru zdravotnického oblečení?

Komfortní a hlavně funkční oblečení, která vám dobře padne a budete se v něm cítit příjemně je prvním krokem jak zvýšit komfort v práci. Vybírejte si zdravotnickou uniformu podle kvality materiálu. Nejlepší jsou stretchové materiály které se přizpůsobí pohybu a nebude vám překážet. Důležité je ale také to, jak snadno se materiál pere. Zdravotníci se ve své práci potýkají s různými nečistotami a proto je třeba vybírat oblečení z látek odolnějších proti ušpinění a takové materiály, které se dají snadno vyprat. Počítejte s tím, že pracovní oděv budete prát velmi často, a tak materiál ovlivní i to, kolik takových praní váš nový pracovní úbor vydrží. Při výběru oblečení přemýšlejte také nad typem pohybu který nejčastěji v práci vykonáváte. Pomůže vám to rozhodnout, zda volit kalhoty, nebo spíše vzdušenější typ oblečení. Rozhodující může být také styl střihu, množství a dostupnost různých kapes a doplňků na oděvu. Nejdůležitější parametr ale je vaše pohodlí. V nepříjemném a nesedícím oblečení se vám bude špatně pracovat a naruší to vaši každodenní pracovní rutinu.

image4.jpg

Čím ještě můžete zlepšit svůj komfort?

Kromě oblečení ve kterém trávíte mnoho hodin denně, je potřeba zaměřit se také na kvalitní obuv. Zdravotníci tráví spoustu času na nohou a kvalitní obuv je zásadní pro celkovou pohodu.

Pokud se cítíte dlouhodobě vyčerpaní a bez energie, máme pro vás osvědčený TIP: 12 denní výzva pro lepší a kvalitnější spánek. Dlouhé směny, nepravidelná pracovní doba a velký psychický nápor se může velice snadno a rychle projevit na vaší psychice. Myslete na to, že proto abyste mohli pomáhat druhým, je potřeba nejprve postarat se o sebe. Dopřejte si kvalitní odpočinek a relaxujte. Zasloužíte si to!

image5.jpg

Související články