Ty nejhezčí květiny z celého světa

kvetinyonline.cz
Komerční článek
|
16. 03. 2021
|
Chcete někomu poděkovat, omluvit se, vyjádřit úctu, nebo prostě jen tak udělat někomu radost? Ideálním prostředkem jsou květiny, které nikoho neurazí, ženy je dokonce přímo zbožňují. Jenže dávat stále dokola růže, gerbery nebo tulipány může být nuda, co takhle tentokrát sáhnout po trochu netradiční květině?

Na světě je mnoho druhů květin, kdybychom je měli všechny vyjmenovat, budeme tu opravdu hodně dlouho. Mezi ty nejznámější patří růže, lilie, tulipány, gerbery, chryzantémy, karafiáty a další, už jste ale slyšeli třeba o strelitzii? Napadlo vás darovat kaly, africké sedmikrásky, helikonie nebo anturie?

Anturie patří k nejoblíbenějším

Domovinou anturií jsou tropické oblasti Jižní Ameriky, vzhledem ke krásně zbarveným a tvarovaným toulcům ji lze kombinovat i s jinými květinami. Většinou jsou na trhu jednobarevné anturie s červenými, bílými, hnědými a zelenými toulci, výjimkou ale nejsou ani dvoubarevné anturie.

Víte, že anturie možná znáte jako toulitky?

helikonie.jpg


kvetinyonline.cz

Helikonie se pyšní oranžovočerveným zbarvením

Můžeme říct, že je botanicky příbuzná s banánovníkem, pochází ale ze Střední a Jižní Ameriky. Vynikne jak samostatně, tak v bohatých aranžmá, ve váze vám bude při správné péči dělat radost klidně i čtrnáct dnů. Jednotlivé druhy helikonií se liší velikostí, tvarem i zbarvením květů.

Neobvyklá strelitzie

Tropická rostlina, která svými oranžovomodrými dlouhokvetoucími květy připomíná ptačí hlavičky. Ve své domovině dorůstá až 2 metrů, oblíbená je nejen v Africe, ale také na Kanárských ostrovech a Madeiře, kde roste volně jako keř.

Patří do čeledi banánovitých, její listy jsou banánovníku podobné. Kvete od jara do léta, ve váze vydrží poměrně dlouhou dobu. Ze semen si ji můžete vypěstovat i doma, hodí se do zimních zahrad a skleníků.

kaly.jpg


kvetinyonline.cz

Kaly jsou krásné a elegantní

Kala neboli Kornoutovka pochází z jižní Afriky, ozdobí byt i zahradu. Mnozí z nás ji mají spojenou se svatbou, potěší ale i k narozeninám, svátku, výročí, nebo jen tak.

Víte, že kaly jsou na trhu v mnoha barvách, od bílé přes žlutou, oranžovou a bílou, která je symbolem čistoty?

Elegantní je i protea, exotický keřík s obrovskými květy

Další z květin, které ve váze vydrží dlouhou dobu, je protea, která je pro naše pásmo exotickou kráskou. U nás se nedá pěstovat, takže si ji užijete jenom ve váze. Skvěle vypadá i usušená.

Náš tip: Jak se o proteu postarat, aby vám dlouho dělala radost? Ještě čerstvé větvičky oškrábejte, rozštípněte a vložte na několik hodin do hluboké nádoby s vodou. Pokud byste si ji chtěli usušit, pak ji zavěste do tmavší místnosti s dobře proudícím vzduchem.

Související články