Maličkosti, které se na jaře vyplatí nosit v kabelce

Freepik
Komerční článek
|
31. 05. 2021
|
Kabelka je nepostradatelným pomocníkem každé ženy. V jejích útrobách se skrývá nevídané množství předmětů, ne všechny jsou však nezbytné nebo užitečné. Zbavte se zbytečností a vybavte svoji kabelku na jaro.

Jaro přímo vybízí k úklidu, a to nejen v rámci domácnosti. Zkuste vysypat obsah svojí kabelky na zem a vytřídit, co skutečně potřebujete, a naopak doplnit to, co vám v ní chybí. Jistě už nebudete potřebovat palčáky ani krém proti mrazu, hodit by se vám naopak mohl opalovací krém nebo termální voda ve spreji.

Obměňte kosmetický arzenál

Sluneční paprsky začaly ukazovat svoji sílu a vaše pleť bude potřebovat jinou péči, než která byla nutná v zimě, přizpůsobte tomu i obsah vaší kabelky. Hodit se vám bude cestovní balení opalovacího krému s vysokým faktorem, malý deodorant či rozprašovač s termální vodou, kterým se můžete kdykoliv osvěžit, aniž byste si rozmazala make-up.

Pravděpodobně s teplejším počasím měníte i vůni. Oblíbený parfém nebo toaletní vodu nemusíte nechávat doma nebo nosit s sebou v plném balení. Existují speciální malé rozprašovače, do kterých si přelijete malé množství svojí oblíbené vůně. Tento flakón nezabere žádné místo a svoji oblíbenou vůni tak můžete aplikovat kdykoliv.

stylish-fashionable-brunette-boho-chic-woman-wearing-jewelry-holds-perfume-scent-bottle.jpg


Freepik

Praktické záležitosti, které vám usnadní život

Jaro a léto s sebou přinášejí odlehčenou obuv, žabky a páskové sandálky. S novým párem bot ale vždy přichází riziko vzniku otlaků nebo bolestivých puchýřů. I proto je třeba mít v kabelce několik náplastí.

Stejně tak sukně a šaty, do kterých se celou zimu těšíte, mohou přijít o svou atraktivitu, pokud se vám během pochůzek po městě odřou stehna, což je problémem velké spousty žen. Pomůže aplikace tuhého deodorantu nebo dětského pudru.

Kromě klasických papírových kapesníčků si do kabelky přibalte i vlhčené ubrousky. Můžete si s jejich pomocí opravit make-up, použít je k otření madla v MHD nebo k provizornímu očistění rukou. Poradí si i se skvrnou od zmrzliny nebo s kabelkou umazanou od propisky.

Samozřejmou součástí vaší jarní kabelky by měly být kvalitní sluneční brýle, gumička do vlasů a láhev na vodu.

Související články