Jaké dětské prvky vybrat na zahradu?

Pexels
Komerční článek
|
09. 09. 2021
|
Děti každého věku milují dětská hřiště a nejrůznější opičí dráhy. Můžeme je s dětmi navštěvovat na veřejných místech, disponujeme-li však zahrádkou, máme velkou výhodou.

Našim dětem totiž můžeme vybudovat ráj v podobě dětského hřiště přímo na ní. V dnešní době je na trhu velké množství herních prvků, které si vaše děti zamilují. Na následujících řádcích se tak můžete dočíst, jak herní prvky vybrat dle věku vašeho dítěte a co určitě při sestavování dětského hřiště nevynechat.

Jaké dětské herní prvky vybrat pro batolata?

Batolata milují písek. Základním stavebním kamenem dětského hřiště pro ty nejmenší bude kvalitní pískoviště. Vhodné jsou typy, které lze zakrýt před deštěm. Na trhu najdeme i pískoviště s úložným prostorem pro další hračky na písek. Alfa a omega hřiště pro batolata je i dětská houpačka. Tu vybíráme především s ochrannou ohrádkou. Batolata zbožňují, když jsou na houpačce zabudované zvukové prvky. Dále potěšíme naše malé ratolesti dřevěným domečkem, do kterého můžeme umístit i malou kuchyňku. V neposlední řadě si batolata oblíbily i malé skluzavky a pružinové houpačky. Vybírat můžeme houpadla v nejrůznějším designovém provedení. Chlapci často míří k autíčkům, holčičky dávají přednost spíše zvířecím kamarádům.

Jaké herní prvky zvolit pro děti předškolního věku?

Děti předškolního věku jsou již často schopnější a obratnější. Vybírat tak můžeme z celé řady herních prvků, které lze instalovat do vyvýšené pozice. Radost tak dětem uděláme např. zahradním domečkem, do kterého děti vylezou po žebříku. K dispozici jsou i tzv. stromové domečky. Dobrou volbou bude také lezecká stěna a vyšší skluzavka. Starší děti ocení i hrazdu s pohyblivými kruhy. Také starší děti mají rády houpačky. V nabídce jsou síťované kruhy, ale také houpací talíře na laně, které lze zavěsit na strom či kovovou konstrukci.

Co vše musíme zohlednit při sestavování dětského hřiště na zahradě?

Sestavujeme-li dětské hřiště na naší zahradě, sledujeme nejen cenu konkrétních herních prvků, ale také materiál, z kterého jsou vyrobené. Dále si všímáme kvality provedení a designu jednotlivých částí. Dobré je také vědět, zda jsou herní prvky dostatečně naimpregnovány, aby odolávaly počasí.

Tagy: 
Související články