Co nabízí kontaktní grily Tefal a DeLonghi?

bigstockphoto.com
Komerční článek
|
10. 02. 2021
|
Díky elektrickému kontaktním grilu si můžete užívat grilované pochoutky také mimo běžnou grilovací sezónu. Grilování je v našich končinách velmi populární, a tak není divu, že právě o tyto grily se zajímá mnoho zákazníků. Kromě toho jsou dnes na trhu opravdu povedené kousky od známých výrobců, jako je třeba Tefal nebo DeLonghi.

Zlatá střední cesta

Pokud dnes vybíráte kontaktní elektrický gril, drtivá většina lidí bude volit takzvanou zlatou střední cestu. Bavíme se samozřejmě o poměru ceny a výkonu, který můžete u jednotlivých výrobků získat. Jednak jsou to ty nejlevnější kontaktní grily, které stojí méně než 2000 Kč, ale většinou se vyplatí přihodit o něco málo navíc a můžete získat mnohem kvalitnější gril.

Takovým příkladem je také značka Tefal, která díky tomu patří k jedněm z nejoblíbenějších na trhu. Také v případě sortimentu kontaktních grilů má rozhodně co nabídnout právě ve střední cenové kategorii. Předností grilů, které nabízí tento výrobce, je zejména:

  • Kvalitní provedení
  • Intuitivní ovládání

Za svou cenu zkrátka dostanete kvalitní produkt, na jehož funkčnost se můžete obvykle spolehnout. Můžete se spolehnout na použití kvalitních materiálů, díky čemuž vám výrobek dlouho vydrží. Grily tohoto výrobce se také velmi jednoduše ovládají, takže se vše velmi snadno naučíte. Za rozumnou cenu tak můžete pořídit kvalitní řešení, které vašim chuťovým pohárkům udělá mnoho radosti.

Ve jménu luxusu

Na trhu ale samozřejmě existují také mnohem luxusnější kontaktní grily. Synonymem pro luxusní spotřebiče je v tomto případě značka DeLonghi. Italský výrobce nabízí produkty, které si na svém trhu jednoznačně vydobyly své místo. A to zejména díky:

  • Výjimečnému italskému designu
  • Bohatému příslušenství a funkční vybavenosti

Asi není potřeba příliš představovat italský design, který sbírá ocenění kamkoliv pronikne. Právě značka DeLonghi je svými designovými produkty velmi známá. Často se to odráží také na nemalé ceně, ale u tohoto výrobce koupíte i relativně levnější varianty kontaktních grilů. Vždy záleží na vašich nárocích a požadavcích.

Pokud však umíte být nároční, u tohoto výrobce naleznete produkty nejen s výjimečným designem, ale také s mnoha funkcemi a grilovacími programy. Je dostupná také celá řada stylového příslušenství.

Proč zvolit kontaktní gril?

Již v úvodu našeho článku jsme zmiňovali, že kontaktní grily jsou určeny k tomu, abychom si mohli vychutnat grilované maso kdykoliv. Ať je libovolné roční období, můžete využít kontaktní gril. Především to je jeho hlavní výhodou. Svou silnou stránku ukáže také tam, kde:

  • Vyžadujeme maximální jednoduchost
  • Nemáme k dispozici zahradu

Pro použití kontaktního grilu vám postačí dosah elektrické zásuvky, takže je vše maximálně jednoduché. Grilování také zároveň nemusí být výsadou pouze těch, kdo mají to štěstí, že je součástí jejich nemovitosti také zahrada. Díky kontaktnímu elektrickému grilu si může dopřát grilované maso úplně každý.

Velmi se vám bude kontaktní gril hodit také v případě, pokud chcete grilovanými pochoutkami pohostit vaši návštěvu, kdykoliv k vám někdo dorazí. Je tak ideálním instantním řešením, které si zamilujete.

Hlavní výhody kontaktního grilu

Určitě stojí za to zmínit také hlavní přednosti, které jsou spojeny s používáním kontaktního grilu. Kromě toho, že jej můžete využívat prakticky kdykoliv a kdekoliv, a to díky absenci kouře i v interiéru, je velmi zajímavá jeho multifunkčnost. Můžete jej totiž použít ke klasickému grilování, ale také na zapékání nebo na barbecue.

To vše je umožněno díky tomu, že kontaktní gril dokáže grilovat z obou stran. Je zde tak víko, které lze přiklopit dle potřeby, a to tak, že maso shora buď jen nahřívá, nebo je přímo v kontaktu s masem. U některých modelů můžete docílit také úplného rozložení, a tak vznikne jedna rovná plocha.

Výběr ideálního kontaktního grilu

Výše jsme zmiňovali, že kontaktní gril je určitým kompaktním řešením, který vyhoví, pokud například nemáte zahradu. To však neznamená, že nelze na zahradě použít, ale můžete jej použít i v domácnosti, na balkóně, nebo třeba jej převést na chalupu.

Při výběru ideálního kontaktního grilu, ať už se budete dívat na modely od výrobce Tefal, nebo třeba luxusnější provedení od DeLonghi, je vždy důležité si uvědomit hned několik věcí. Než se podíváte na konkrétní modely grilů, zvažte, pro kolik lidí běžně grilujete. Od toho se bude například odvíjet plocha grilu, který potřebujete pořídit. Průměrná velikost grilu na přípravu 4 porcí současně se pohybuje okolo 1000 až 1200 cm². Existují ale samozřejmě provedení mnohem větší. Také si uvědomte, kolik máte na gril místa, a to i z pohledu jeho uskladnění. Právě zde často kontaktní gril vítězí.

Pokud už vybíráte konkrétní model, určitě se zajímejte o materiál, ze kterého je grilovací plocha. Typicky se dnes používají nepřilnavé povrchové úpravy, hodně ale záleží na jejich kvalitě. Levnější výrobky často mají nepřilnavou plochu méně kvalitní a dříve dojde k jejímu opotřebení a maso se vám začne časem připékat.

Vybrat ideální gril vám pomohou recenze

Pokud nevíte, na základě čeho se vlastně rozhodnout pro konkrétní model grilu, určitě stojí za to podívat se na nezávislé recenze těchto produktů. Ty vám často mohou velmi pomoci s výběrem. V testech se můžete podívat na jednotlivé kontaktní grily, a také prozkoumat, které parametry jsou při výběru těchto produktů nejdůležitější. Díky tomu se budete moci lépe rozhodnout.

Cenné pro vás nepochybně mohou být také uživatelské recenze zákazníků, kteří si zakoupili konkrétní model grilu. Ty můžete typicky najít na srovnávačích cen, kde lze také porovnat jednotlivé nabídky e-shopů a vybrat si tu nejvýhodnější.

Až se rozhodnete, který gril je pro vás ten pravý, nezapomeňte vybrat pohodlný zahradní nábytek, abyste se mohli nerušeně oddávat pohodové letní atmosféře.

Tagy: 
Související články