Cestování v těhotenství a s mazlíčky se vyplatí pojistit

shutterstock.com
Komerční článek
|
29. 12. 2020
|
Jste v pokročilém stádiu těhotenství, nicméně choutky k cestování vás ani tak nijak neopouští? Pandemie koronaviru zrovna dvakrát cestovatelům nepřeje, nicméně přesto lze vyrazit do mnohých destinací po celém světě.

Myslet byste ale měla především na své zdraví a případné výdaje, které s ním mohou souviset. I proto se vyplatí pojistit se. Pojištění pro těhotné ženy má ale mnohá specifika stejně tak jako pojistky domácích mazlíčků. Na obojí se podíváme mnohem podrobněji.

Specifika cestovního pojištění pro gravidní ženy

V první řadě je zapotřebí vědět, že se takovéto specifické cestovní pojištění sjednává od sedmého měsíce těhotenství. Až do této poměrně pokročilé doby těhotenství jsou všechny úkony spojené s ním pojištěny. Tak jako tak se vyplatí konzultovat veškeré záležitosti s ošetřujícím gynekologem. Ten pochopitelně nejlépe ví, co je pro budoucí maminky nejdůležitější a neopomenutelné. Mnohé pojišťovny také nemusí přijmout ženy s rizikovým průběhem těhotenství. Vyplatí se srovnat nabídky cestovního pojištění a pak vybrat tu správnou.

Domácího mazlíčka si pojistěte také

A výhodně! Nechat zvíře trpět přímo doma není ideální. Stejně tak vás i psí či jiného hotely mohou vyjít na neskutečné finanční prostředky. Pojištění dokáže pokrýt veškeré výdaje, které jsou spojené s případnou léčbou zvířete po úrazu nebo podělané chorobě. Stejně tak dokáže hradit i škodu, již způsobí vaše domácí zvíře jinému. Může také rozkousat drahé dámské polobotky nebo jiné oděvy.

Pozor na výši pojistného plnění

U obou variant je nutné brát v potaz právě tento aspekt. U zvířat se tradičně tato výše sjednává ve výši od 15 do 30 000 korun. V případě cestovního pojištění člověka je mnohem vyšší. Jinak se vyplatí využít i při uzavírání cestovního pojištění slevové kupóny

Související články