Cena Ripple: Kdy je nejlepší čas na nákup XRP?

kriptomat.io
Komerční článek
|
17. 01. 2023
|
Vydělávat na obchodování s Ripplem je koncepčně vlastně velmi jednoduché. Postup nemůže být jednodušší: Stačí nakupovat mince XRP, když je cena Ripplu nízká, a prodávat mince, když je cena vysoká. Pokud budete tento postup důsledně dodržovat, zjistíte, že na konci máte peníze navíc. To je váš zisk.

To je hračka, ne?

Ziskovost je abstraktně jednoduchá, ale v reálném životě to není tak snadné – zejména když jste připoutáni ve vozíku na horské dráze cen kryptoměn. Charakteristická volatilita trhu posílá cenu XRP nahoru a dolů jako klokana poskakujícího po australském vnitrozemí, dramaticky stoupá a klesá bez varování a bez zjevné příčiny. Když si koupíte Ripple, může mít nákup za 500 € z minulého týdne dnes hodnotu 900 € – nebo taky klidně 130 €.

Proto je tak těžké vydělat na spotovém obchodování, kde jde o to načasovat trh: nakupovat a prodávat XRP podle předpovědí o rychle se měnícím kurzu Ripplu. Hodnota XRP roste a klesá podle dynamiky trhu, mezinárodních regulačních změn, příspěvků miliardářů a dalších vlivných osob na Twitteru a dalších faktorů, na jejichž výčet zde nemáme prostor.

Načasovat trh v kontextu všech těchto vlivů je téměř nemožné. Proto více než 90 % denních obchodníků přichází o peníze.

Odkud se tu Ripple objevil

Ripple vytvořili Arthur Britto, Ryan Fugger a David Schwartz a v roce 2012 jej uvedla na trh společnost Ripple Labs Inc. se sídlem v San Francisku.

Blockchain Ripple XRPL se při ověřování transakcí opírá o jedinečný konsenzuální mechanismus „Proof of History“. Výsledkem je, že transakce na Ripplu jsou ověřeny za tři až pět sekund. Podle společnosti Ripple dokáže ledger XRPL zpracovat 1 500 transakcí za sekundu – to je stokrát více než u Etherea. A průměrné náklady na jednu transakci jsou pouhých 0,0002 eura.

A co víc, mechanismus konsensu PoH spotřebuje jen zlomek elektřiny, kterou spotřebovávají blockchainy Proof of Work, jako jsou Bitcoin a Ethereum.

Společnost Ripple Labs popisuje Ripple jako systém hrubého zúčtování v reálném čase, směnárnu a síť pro převody peněz.

Na co je Ripple dobrý

Začalo to převody peněz.

Když člen rodiny opustí chudou zemi, aby si zajistil práci jinde, a pošle peníze zpět, aby podpořil rodinu, kterou opustil, jedná se o remitenci.

Podle společnosti Allied Market Research dosáhly celosvětové remitence v roce 2020 výše 669,7 miliardy eur. Očekává se, že do roku 2030 trh vzroste na 1,17 bilionu eur.

Ve světě národních bank a fiat měn jsou převody peněz pomalé a drahé. Ripple představoval atraktivní alternativu, protože podporoval okamžité převody prakticky bez poplatků. Ripple přijal místní měnu, převedl ji na XRP, mezinárodně ji převedl a vyměnil za místní měnu příjemce – to vše během několika sekund.

Netrvalo dlouho a globální společnosti zabývající se převody peněz se začaly zajímat o možnost nahradit své pomalé a drahé sítě pro mezinárodní převody peněz systémem XRPL. Dnes jsou tyto společnosti největšími zákazníky společnosti Ripple. Finanční instituce a mezinárodní společnosti používají technologii Ripple k rychlému a levnému přesunu finančních prostředků přes hranice.

Kryptoměna XRP je pro obchodní model společnosti Ripple klíčová, protože blockchainové transakce jsou vypořádány během několika sekund bez ohledu na mezinárodní hranice.

V současné době se na platformu XRPL zaměřují desítky vývojářů aplikací – buď na veřejný blockchain, nebo na soukromé blockchainy založené na otevřeném zdrojovém kódu XRPL – a vytvářejí decentralizované finanční aplikace i jiné, které využívají výhod okamžitých transakcí a nízkých poplatků.

Není divu, že Ripple přitahuje zájem kryptoinvestorů.

Investování do Ripplu

Pozorovatelé z oboru se domnívají, že Ripple má před sebou zářnou budoucnost. Plní skutečnou a rostoucí potřebu jednotlivců a finančních institucí efektivně převádět peníze na mezinárodní úrovni.

Ripple také přitáhl pozornost regulačních orgánů, včetně americké Komise pro cenné papíry, která na konci roku 2020 podala žalobu na společnost a dva její vedoucí pracovníky. SEC tvrdí, že společnost Ripple získala více než 1,3 miliardy dolarů prodejem neregistrovaných cenných papírů a že kupujícím XRP neposkytla odpovídající informace.

V dlouhodobém horizontu bude kurz XRP výrazně ovlivněn výsledkem soudního sporu. V krátkodobém horizontu cena XRP dramaticky stoupá a klesá v souladu se stejnou dynamikou trhu, která učinila prakticky ze všech kryptoměn učebnicové příklady tržní volatility.

Poučení se z minulosti

Co kdybyste si Ripple koupili před měsícem? Co kdybyste před rokem investovali 100 € do XRP? Jakou hodnotu by měla vaše investice nyní?

Nad tím už vůbec nemusíte dumat. „Co kdyby“ kalkulačka Kriptomatu provádí výpočty na základě dat, která jsou aktualizována 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Kalkulačka přesně uvádí, jakou hodnotu by dnes měla vaše investice 100 € XRP – na základě aktuálních historických cenových údajů.

Zajímá vás to? Trochu tuto funkci prozkoumejte. Kalkulačka zobrazuje podobné statistiky pro všech více než 350 kryptoměn, které jsou na Kriptomatu v prodeji.

Kalkulačka ukazuje, že pokud se vrátíte o krok zpět, krátkodobá volatilita zmizí a to, co vidíte, jsou konzistentní silné výnosy pro dlouhodobé investory do kryptoměn.

Nejlepším způsobem, jak využít dlouhodobého trhu, je použít funkci opakovaného nákupu na Kriptomatu, která umožňuje nastavit plán pravidelných nákupů na týdenní, dvoutýdenní nebo měsíční bázi. Za cenu denního šálku kávy tak můžete pomalu, ale vytrvale budovat své krypto portfolio na podporu dlouhodobých cílů, jako je odchod do důchodu, nákup nemovitosti nebo zaplacení drahého vysokoškolského vzdělání.

Sečteno a podtrženo

Ripple splňuje skutečnou potřebu spolehlivé a efektivní technologie. Pouze regulační orgány a vynalézavost potenciálních konkurentů stojí mezi XRP a světlou budoucností ve světě převodů a mezinárodních financí.

O Kriptomatu

Společnost Kriptomat, která byla založena v roce 2018, způsobila revoluci ve světě kryptoměn zavedením nejjednodušší platformy v Evropě. Kriptomat činí digitální finance tak jednoduchými, že každý a všude může získat přístup ke svobodě, spravedlnosti a naplnění, které krypto představuje. Stovky tisíc zákazníků v Evropě a ve 120 zemích světa důvěřují Kriptomatu při nákupu, prodeji, výměně, vydělávání, sdílení a investování do kryptoměn.

Související články