Odpoledne s dětmi a venku zima? 3 tipy na zábavu za pár korun

MPK Toys
Komerční článek
|
17. 03. 2022
|
I když nám s přicházejícím jarem počasí přeje čím dál víc, dny jsou stále studené a venku se obvykle nedá být déle než pár hodin. Vymyslet program, který peněženku neprovětrá více než je nutné, nebo za který nedáš ani korunu navíc, a bude bavit nejen tebe, ale vítat s nadšením ho budou hlavně děti, může být pěkná fuška. Naštěstí máme řešení.

Dětské zbraně

Skuteční neposedové potřebují zábavu, při které se budou hýbat. Vyzkoušej dětské Nerf zbraně. Vyrábí se v mnoha velikostech, typech i barvách. Jsou vhodné pro děti od 8 let, ale pár kousků se najde i pro mladší ročníky. Děti si můžou vybrat svého favorita a tobě nehrozí pohled na otrávené ksichtíky.

Nerf náboje jsou udělány z měkké pěny. I tak je ale dobré nezapomínat na základní prvky bezpečnosti jako jsou třeba ochranné brýle nebo odstranění věcí, o které byste při hře mohli zakopnout a zranit se. Stát na místě totiž určitě nebudete.  

Mezi nejoblíbenější pistole Nerf patří především Nerf Elite a Nerf Fornite, věrné kopie zbraní z populární videohry Fornite. Nerf pistole jsou zábavou, která už roky baví kluky, holky, děti i dospělé. Sehnat je můžeš i za pár stovek.

image4.png


MPK Toys
Nepodceňuj bezpečnost u jakékoli hry. Před začátkem zábavy se na chvíli zastav a zamysli, jaké bezpečnostní opatření by bylo dobré udělat.

Modelování

Jasně, trochu poklidnější zábava. Děti ale opravdu baví a navíc je v mnoha ohledech rozvíjí. Při modelování trénují jemnou motoriku, prostorovou představivost a rozvíjejí kreativitu. Pro tebe to bude navíc skvělý způsob jak vypnout, relaxovat a nechat prsty jen tak pracovat.

Mezi dětmi je populární modelína, jinak plastelína, Play-Doh. Kromě klasických kelímků s barevnou hmotou ji seženeš i jako Play-Doh sadu nebo tematické balení, třeba Play-Doh zubař a Play-Doh zmrzlina.

image3.png


MPK Toys
Využij chvíle zábavy s dětmi pro rozhovor a posílení vašeho vztahu. Ptej se, poznej co je trápí, těší, baví.

Hitem se stala i modelovací pěna Hey Clay. Kromě zářivých barev a materiálu, který nelepí, je součástí balení kód do mobilní aplikace, ve které děti najdou interaktivní video návody s detailním postupem. Vymodelovat třeba tučňáka je díky Hey Clay aplikaci snadné i pro malé děti. Tematické sady seženeš kolem pár stovek.

Stavba domečku a města

Možná sis i ty jako malá stavěla doma bunkry, domečky a další nejrůznější stavby plné postav. Z čeho? Použít s dětmi můžete dřevěné kostky, Lego kostky, Lego Duplo kostky nebo to, co najdete doma (Při volbě materiálů pro stavbu se drž tipu č. 2. Např. skříňka, která se může během hry převrhnout, nebude dobrý nápad.). Čilý ruch zařídíte díky postavičkám Schleich, Sylvanian Families nebo jiným, které máte doma, a plyšákům. Hodit se vám budou i vláčkodráhy.

image2.png


MPK Toys
Při výběru zábavy přemýšlej, čím bude děti rozvíjet.

Stačí zapojit fantazii. Plán stavby je čistě na vás a vymýšlet příběhy, které vaše postavičky ve městě zažijí, taky. Vytvářet tyto situace společně s dětmi je zábava, hodnotně strávený čas a příležitost pro rozvoj komunikace a sociálního cítění dětí. Stát tě to nemusí ani korunu navíc, využít se dá to, co máte doma.

Tipy na příběhy, které můžeš s dětmi vytvářet, najdeš v článku Schleich farma. A spoustu další zábavy seženeš v online hračkářství mrakyhracek.cz.

Související články