Jak správně vybrat a nasadit kondom

erosstar.cz
Komerční článek
|
12. 11. 2021
|
Jakou antikoncepci je nejsnadnější užívat? Pro jaký typ antikoncepce nemusíš každý den myslet na to, v kolik si máš vzít pilulku, která s sebou může přinášet vedlejší účinky? Pro jaký typ ochrany před otěhotněním nemusíš podstoupit žádný lékařský zákrok?

Odpověď je snadná, kondomy! Kromě toho, že kondomy jsou velmi nenáročné na použití, s sebou nesou ještě jednu neopomenutelnou výhodu, a to tu, že kromě otěhotnění tě chrání i před pohlavně přenosnými chorobami. Používat kondomy je jednoduché. Zkrátka je jen musíš mít u sebe ve správnou chvíli na správném místě. A i kdyby ne, tento produkt najdeš a koupíš takřka v jakémkoliv obchodě na každém rohu. Kondomy nevyvolávají žádné nežádoucí účinky jako některé jiné druhy antikoncepce. Naopak tobě i tvé drahé polovičce mohou vedle bezpečného styku přinést i neodolatelné potěšení. Díky velkému množství výhod a malému počtu nevýhod není překvapením, že se jedná o nejčastěji používaný druh ochrany.

Typy kondomů

Tento typ prezervativu se nejčastěji vyrábí z latexu. Latex je účinná bariéra, jen tak se neprotrhne a je velmi tenký. Jedinou nevýhodou latexu je, že nepřenáší teplo, což může snížit zážitek ze styku. Na latexový kondom je nejlepší použít lubrikant na vodní nebo silikonové bázi. Kondomy krom toho, že chrání, umí i příjemně potěšit. Vyrábějí se z různých typů materiálu. Tyto materiály ovšem nemusí být hladké, mohou obsahovat příjemnou „třešničku na dortu,“ kterou jsou míněny například vroubky. Vroubkovaný povrch tvou partnerku zevnitř podráždí. Další neobvyklé kondomy mohou svítit či být obdařeny mazivem, které vyvolá mravenčící a brnivé pocity.

obrazek2.png


erosstar.cz

Jak vybrat správnou velikost

Nejdříve je třeba, změřit si penis, když „stojí.“ Změř délku svého penisu od místa, kde se úd připojuje k tělu, až po jeho špičku a poté změř jeho obvod v tom nejširším místě pomocí krejčovského metru nebo provázku. Když znáš velikost svého penisu, vybrat ten správný kondom nebude problém. Při koupi můžeš postupovat dle tabulky uvedené níže.

Velikost penisu při erekci

Nominální šířka kondomu

Typ kondomu

do 10 cm

44–48 mm

zúžené

11–13 cm

48–52 mm

standardní

12–14 cm

52–56 mm

standardní

nad 14 cm

56–60 mm

velké, XL

zdroj tabulky: poradte.cz/spolecnost/50986-jake-jsou-velikosti-kondomu.html

Jak správně nasadit kondom?

Nasadit kondom je opravdu jednoduché. Je dobré ovšem nepřeskočit žádný z důležitých kroků. Jeden z těchto kroků je nutné provést ještě před otevřením balení. Nejdříve zkontroluj datum expirace. Následně zmáčkni balení s kondomem, aby sis byl jistý či jistá, že nikudy neuniká vzduch. Kdyby ano, je možné, že se prezervativ uvnitř protrhl. Pokud je ovšem vše v pořádku a balení zůstává zaplněné vzduchem, otevři jej a pokračuj v tom nejdůležitějším, tedy v nasazení. Pokud si to chceš nejdříve vyzkoušet „nanečisto,“ neváhej a sáhni po vibrátoru. Tato erotická pomůcka je pro trénink díky svému tvaru dokonalá. Aspoň budeš mít jistotu, že i s reálným penisem to zvládneš bez jakýchkoliv obtíží. Ať už kondom nasazuješ na vibrátor či na penis, postupuj takto:

  1. Umísti prezervativ na špičku ztopořeného penisu.
  2. Sevři mezi prsty špičku kondomu.
  3. Druhou rukou jemně stahuj zbytek kondomu dolů, a to po celé délce penisu.
  4. Po ejakulaci je důležité zachytit spodní část kondomu. Tím zajistíš, že z prezervativu nic neunikne.

Užívání kondomů je jednoduché a bezpečné. Sáhni po něm při každém sexu a můžeš si být jistý nebo jistá, že nedojde k žádným nehodám a nepříjemným následkům, ba naopak! S kondomem si můžeš užívat neskutečné potěšení, můžeš se plně oddat okamžiku a nemusíš myslet na nic mimo vzrušení a vášeň.

Související články